Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 40-годишен

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 40-годишен
Коментари Харесай

Арестуваха бургазлия, въртял схеми с каналджии, арестувани край Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен и задържа 40-годишен мъж за склоняване на водач да подкрепи мигранти да преминат нелегално през страната
Прочетете още
Районна прокуратура – Пловдив повдигна обвиняване на  40-годишен, за това, че  е склонил  46-годишен на 18 август 2023 година незаконно да  преминат страната 13 чужденци - жители на Афганистан. Деянието е осъществено посредством потребление на лек автомобил „ Фолксваген “.

Обвиняемият живеел в  Бургас и осъществявал връзка с „ каналджии “ в Истанбул, Турция. На 17 август 2023 година посредством мобилно приложение те му изпратили местоположението на регион, покрай автомагистрала „ Тракия “ в област Бургас, където чакали 13 мигранти от Афганистан, с цел да бъдат превозени до  София. 40-годишният се свързал с 46-годишния, с който авансово се познавали, и му показал мястото, откъдето той качил чужденците в автомобила. На 18 август 2023 година на автомагистрала „ Тракия “ покрай Войводиново, полицейски патрул спрял за инспекция автомобил „ Фолксваген “, ръководен от по-възрастния. Той бил арестуван и по отношение на него е повдигнато  обвиняване.

При осъществени след това дейности по следствието е открито, че уредника на схемата  е поръчал на каналджията да транспорти афганистанците до посочена последна точка против възнаграждение. 

Обвиняемият  е бил открит в  Бургас на 12 декември 2023 година при извършена профилирана полицейска интервенция от чиновници на отдел „ Криминална полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив и на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Пловдив внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.   

Снимка:архив

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР