Районна прокуратура – Кюстендил е постигнала ефективна присъда спрямо А.М.

...
Районна прокуратура – Кюстендил е постигнала ефективна присъда спрямо А.М.
Коментари Харесай

Измамница се обличала като граничен полицай, за да прибира пари от хора

Районна прокуратура – Кюстендил е постигнала ефикасна присъда по отношение на А.М. на 36 години, упрекната за осъществени от нея закононарушения. Подсъдимата М. се появявала на публични места в облекло, което наподобявало това на гранични чиновници.

Още от 2012 година върху този факт имали наблюдения А.М. и М.М., които се срещали с нея в детска градина в Кюстендил, посещавана от децата им. Пред тях дамата категорично се представяла като граничен чиновник. А.М. решила да се възползва от събитието, че съумяла да сътвори усещане на представител на органа на реда, с цел да набави за себе си парични средства.

В интервал от няколко месеца през 2014 година, посредством въвеждане в подвеждане, подсъдимата предизвикала щета на жена с обещания да бъде назначена като граничен чиновник против 6 000 лв.. По същия метод, от м. октомври 2015 година до м. май 2016 година, М. въвела в подвеждане още няколко лица, че ще им спомага да бъдат назначени, включително и техни близки, на работа в Гранична полиция.

За „ съдействието “ в Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина и Олтоманци тя неколкократно получавала разнообразни парични суми – от 10 000 лв. до 3 500 евро. Общият им размер възлиза на 35 850 лв.. Съдът е признал А.М. за отговорна и й наложил наказване „ отнемане от независимост “ за период от четири години и шест месеца при „ общ “ режим “ на изтърпяване.

Присъдата предстои на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

Заб: Снимката е илюстративна
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР