Районна прокуратура – Карлово пусна прессъобщение, в което обясни как

...
Районна прокуратура – Карлово пусна прессъобщение, в което обясни как
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри за какво е бил подкупът за младия кмет от Карловско, грозят го до 5 години затвор

Районна прокуратура – Карлово пусна прессъобщение, в което изясни по какъв начин и за какво е бил арестуван най-младия кмет в общината – 24-годишният Тодор Танковски. Потвърди се информацията, че подкупът, с който е заловен кметът на село Войнягово е в размер от 150 лв., а той бил връчен, с цел да прикрие противозаконен рандеман на инертни материали, оповестява " Канал 3 ".

Районна прокуратура - Карлово следи досъдебното произвеждане против кмета на село Войнягово за персонално укривателство за имотна полза. Досъдебното производството е било формирано на 18 юни 2018 година с разпит на очевидец, който е декларирал, че лицето с букви Т.Т. изискал сума в размер на 150 лв., с цел да спомогне на разположение, което е разследвано за друго закононарушение по чл.240а от Наказателния кодекс, да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене – за противозаконен рандеман на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на село Войнягово, общ. Карлово, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура - Пловдив.

До момента е открито, че на 18 юни 2018 година, в гр. Карлово, сред Т.Т. и горепосоченото лице е била уговорена среща на паркинг в централната част на града, като на Т.Т. била предадена поисканата сума. Предвид неотложността на случая, при прецизно съблюдаване на процесуалните условия, директно след предаване на сумата, управляваният от Т. Т. автомобил бил спрян за инспекция и при осъщественото претършуване била открита сума в размер на 150 лева, в купюри от 20 и 10 лв., за които той декларирал, че сумите са за потребностите на кметство Войнягово. Иззет е и мобилния телефон на Т.Т., от който се е водела връзката сред лицата. В момента се организират дейни процесуално-следствени дейности под управлението на Районна прокуратура - Карлово. Т.Т. е бил арестуван за период от 24 часа. Днес следва покачване на обвиняване и преценка по отношение на съществуване основанията за задържането му.

За закононарушението по чл.294 ал.2 от Наказателния кодекс се планува наказване „ отнемане от независимост “ до 5 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР