Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за определяне

...
Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за определяне
Коментари Харесай

Искат брата на Рачков в ареста заради чутовни изцепки с дрога, блъскане на полицай и навлизане в насрещното

Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на брата на Димитър Рачков – Петър. Той е упрекнат за това, че държал в себе си метамфетамин. Престъплението, което e квалифицирано по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателен кодекс, е осъществено на 21.03.2021 година на път в землището на село Дебелт, общ. Средец.

Рачков е упрекнат и за това, че на посочената дата на два пъти оказал опозиция на полицейски чиновници, пречейки им да извършват служебните си отговорности. При първия от случаите, не се подчинил на подаден звуков сигнал от чиновниците на реда. Той не спрял управлявания от него автомобил, с цел да избегне инспекция. Използвал заблуждаващи маневри и навлязъл в лентата за насрещно придвижване, с което основал причина за настъпване на ПТП. При втория случай, блъснал застигналия го полицейски автомобил, движейки се на заден ход, след което оказал опозиция при арест – буйствал и бутал полицейските чиновници с ръце. Престъпните действия са квалифицирани по чл.270, ал.1, вр. чл.26, ал.1, вр. чл.23, ал.1 от Наказателен кодекс.

Припомняме, че Рачков е осъществил закононарушенията в изпитателния период на присъда, постановена му за разпространяване на наркотични субстанции. Същевременно той е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Бургас за незаконно държане на високорискови наркотични субстанции, за разпространяване.

Предстои Районен съд-Средец да насрочи съвещанието си, което ще бъде извършено през днешния ден.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР