Районен съд – Враца днес постанови да бъде взета най-тежката

...
Районен съд – Враца днес постанови да бъде взета най-тежката
Коментари Харесай

Тикнаха зад решетките млад ломчанин, прекарвал незаконно бежанци край Враца

Районен съд – Враца през днешния ден постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 21-годишния Д. Й. Той е упрекнат в две закононарушения. Първото е, че на 8 октомври 2021 година, на околовръстния път при язовир „ Дъбника “, за да набави за себе си имотна полза, е подкрепил 20 задгранични жители от Сирия и Ирак, в това число едно малолетно лице, да преминат в страната в нарушаване на закона, като за това е употребявал МПС.



Второто закононарушение е, че на същата дата, е управлявал същия лек автомобил с сложени регистрационни табели за друго МПС.
Съдът одобри, че от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към действията, в които е упрекнат. Според съда, осъщественото от него действие е с висока степен на социална заплаха, а също във връзка с Д. Й. е налице действителна заплаха да се укрие и да извърши закононарушения.
Определението на Районен съд – Враца предстои на обжалване и протестиране в законоустановения период пред Окръжен съд – Враца.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР