Районен съд - Варна осъди жители на Белослав за купуване

...
Районен съд - Варна осъди жители на Белослав за купуване
Коментари Харесай

Осъдиха мъж и жена от Белослав за купуване на гласове

Районен съд - Варна осъди поданици на Белослав за пазаруване на гласове. Деянието съставлява закононарушение срещу политическите права на жителите и е наказуемо по член 167, алинея 2 от Наказателния кодекс. По силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение, 33-годишна жена и 38-годишен мъж от град Белослав бяха приети за отговорни в осъществяването на такова закононарушение през м. март 2017 год., в акцията за парламентарните избори.

В две обитаеми места - гр. Белослав и гр. Велико Търново, 38-год. обвиняем предложил на общо 18 души имотна полза - парични суми от по 30 лв. на човек, за да ги склони да упражнят изборните си права в интерес на избран претендент на съответна политическа партия, посредством гласоподаване с преференция. Отново парична полза - суми от по 30 лв., предложила от своя страна подсъдимата 33-год. жена на други общо 38 лица от Белослав, също с цел да дадат вота си за избран претендент.

Подсъдимите са с чисто правосъдно минало. Районен съд - Варна им наложи санкции от по 4 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Съдебният акт е финален.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР