Районен съд Варна наложи условна присъда за шофьор, причинил по

...
Районен съд Варна наложи условна присъда за шофьор, причинил по
Коментари Харесай

9 месеца без книжка и условна присъда за шофьор, блъснал пешеходка във Варна

Районен съд Варна наложи условна присъда за водач, предизвикал по несъобразителност телесна щета на пешеходка, оповестиха за Moreto.net от институцията.

30-годишен лидер беше приет за отговорен в това, че на 30 януари тази година, при ръководство на лек автомобил във Варна, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като при доближаване към пешеходна пътека не спрял и не пропуснал стъпила на пътеката жена. По този метод, по несъобразителност предизвикал междинна телесна щета на пешеходката, изразяваща се в строшаване на кост, обусловило трайно усложнение в придвижванията на краката за интервал по-голям от един месец.

Подсъдимият е дееспособен лидер, с годно удостоверение за ръководство на автомобил, неосъждан. Деянието е осъществено по несъобразителност. Районен съд – Варна го призна за отговорен за осъщественото закононарушение по член 343, алинея 3, б. „ а “ от Наказателния кодекс, като му наложи наказване от 6 месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3 години изпитателен период. Той бе лишен от право да ръководи МПС за период от 9 месеца. Направените разходи за над 800 лв. по делото също са в тежест на подсъдимия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР