Районен съд - Варна наложи наказание пробация“ на 64-годишен мъж

...
Районен съд - Варна наложи наказание пробация“ на 64-годишен мъж
Коментари Харесай

Пробация за 64-годишен, неизпълнил заповед за защита от домашно насилие

Районен съд - Варна наложи наказване " пробация “ на 64-годишен мъж за това, че в изискванията на продължавано закононарушение – на два пъти в интервала от 6 до 9 април 2021 година, не извършил правосъдна заповед за незабавна отбрана, с която бил длъжен да се въздържа от актове на домашно принуждение по отношение на щерка си.

Подсъдимият живеел в общо домакинство със фамилията на щерка си, само че постоянно злоупотребявал с алкохол, като ставал нападателен, държал се враждебно и упражнявал физическо и психическо принуждение над нея. Около година преди съответните случаи той е бил отстраняван с решение на съда за избран интервал от взаимно населяваното жилище, още веднъж поради акт на домашно принуждение, само че това не му повлияло възпиращо. Въпреки връчената му нова заповед за незабавна отбрана, той за следващ път в посочения интервал осъществил домашно принуждение посредством отправяне на обиди и закани против щерка си, със закани за изпъждане от жилището и разпра с нея.

По силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение, с самопризнание на виновността, Районен съд – Варна наложи на 64-годишния мъж наказване " пробация “. Пробационните ограничения включват наложителна регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично и осъществяване на наложителни срещи с пробационни чиновници за период от 6 месеца. В тежест на подсъдимия са направените по делото разходи.

Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР