Районен съд - Тетевен остави под домашен арест двамата полицейски

...
Районен съд - Тетевен остави под домашен арест двамата полицейски
Коментари Харесай

Оставиха под домашен арест полицаите, обрали мигрант

Районен съд - Тетевен остави под домакински арест двамата полицейски чиновници, упрекнати в кражба на пари и мобилен телефон от незаконен мигрант.

Това оповестяват от съда, като информацията се разминава с. Случаят е от края на август, когато съгласно обвиняването двама младши контрольори от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Ябланица, откриват непознат жител, нелегално преминаващ през страната (престъпление по член 279, алинея 1 от НК). Вместо обаче да го задържат, му оказват помощ да избегне наказателно гонене, само че за сметка на това му лишават 50 евро и мобилен телефон (престъпление по член 195, алинея 1, т. 6 от НК).

На 5 септември срещу двамата полицейски чиновници Г.В. и Г.Г. са повдигнати обвинявания за кражба, осъществена от длъжностно лице, което се е възползвало от служебното си състояние (чл. 195, алинея 1, т. 6 от НК), както и за оказана помощ на разположение, направило закононарушение, да избегне наказателно гонене (чл. 294, алинея 4, вр. с алинея 1 НК).

На Г.Г. е повдигнато още едно обвиняване - за това, че в персоналния си автомобил държал муниции - патрони за служебното си оръжие, като не е взел нужните ограничения за сигурност (престъпление по член 338, алинея 1 от НК).

При разглеждането на ограниченията за неотклонение на упрекнатите, прокуратурата изиска налагането на най-тежката - задържане под стража.

По делото против Г.В. съдът одобри, че от данните по досъдебното произвеждане може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към осъществените тежки закононарушения. Съдът обаче не счете, че има заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение. Затова правосъдният състав дефинира обвиненият да е с мярка " Домашен арест ", която да бъде следена с електронна гривна.

Аналогично е определението и по делото за мярката за неотклонение на Г.Г. Той също ще е под домакински арест, с електронна гривна.

Не е представяна информация за употребявано принуждение от страна на полицейските чиновници по отношение на потърпевшия чужденец. Това отхвърля версията, известна до момента, че служителите на реда са опрели револвер в главата на незаконния мигрант.

Мерките за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Окръжен съд - Ловеч.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР