Районен съд – Русе призна за виновна 35-годишната М. А.

...
Районен съд – Русе призна за виновна 35-годишната М. А.
Коментари Харесай

Районен съд – Русе осъди жена, излъгала, че телефонът й бил откраднат

Районен съд – Русе призна за отговорна 35-годишната М. А. в това, че пред проверяващ служител на реда устно умишлено удостоверила лъжа – че мобилният ѝ телефон бил лишен без нейно единодушие

На 23.10.2020 година безработната жена закупила на погашение „ Samsung Galaxy Note 20 “ на стойност 2499 лева, който трябвало да изплати на 24-месечни вноски по 152 лева Веднага по-късно отишла със брачна половинка си в магазин за покупко-продажба на мобилни телефони и аксесоари и предложила за продажба новия си телефон под претекст, че имала незабавна потребност от пари. Продавачът в магазина го закупил, макар че устройството било без кутия, без документи и без зарядно, като възнамерявал персонално да го употребява. Пет дни по-късно го продал за 1500 лева На 28.10.2020 година подсъдимата подала документално заявление в Първо районно управление (на МВР), че същия ден незнайно лице е лишило телефона ѝ в региона на Кооперативния пазар в Русе.

В хода на формираното досъдебно произвеждане на 14.01.2021 година М. А. била призована на разпит в качеството на очевидец. Били ѝ разяснени правата и била предизвестена за наказателната отговорност, която ще носи при умишлено потвърждаване на лъжа или затаяване на истина. Въпреки отправеното ѝ предизвестие от проверяващия орган и с ясното схващане, че персонално е продала мобилния си телефон още преди заявяване на неговата липса пред органите на Министерство на вътрешните работи, подсъдимата изцяло умишлено декларирала в показанията си, че на 28.10.2020г. за времето, през което дружно със брачна половинка си се е намирала в региона на Централен кооперативен пазар в гр.Русе, мобилния ѝ телефон е бил лишен от незнайно лице. Разследването открило истината и неосъжданата М. А. била привлечена към наказателна отговорност.

Още в разпоредителното съвещание подсъдимата призна виновността си и изиска делото да бъде прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване. Районен съд – Русе почете това искане и ѝ дефинира наказване отнемане от независимост в размер на 1 година, което понижи с една трета и ѝ наложи отнемане от независимост за 8 месеца с 3-годишен изпитателен период.

Присъдата може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Окръжен съд - гр. Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР