Районен съд-Пловдив осъди условно на три години лишаване от свобода

...
Районен съд-Пловдив осъди условно на три години лишаване от свобода
Коментари Харесай

Осъдиха кмета на Карлово на 3 години условно

Районен съд-Пловдив осъди условно на три години отнемане от независимост с четири години изпитателен период кмета на Карлово Емил Кабаиванов за заграбване на европейски средства в размер на 26 984,68 лева Със същото решение той е лишен от правото да заема длъжността " кмет " за период от 4 години. Това оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

" Ще апелирам, това са скалъпени неща от началото до края, задачата беше да не съм кмет ", съобщи Кабаиванов, откакто чу правосъдния акт.

Емил Кабаиванов е обвиняем по дело за нанесени вреди на община Карлово в размер на 26 984 лв.. Средствата са по план за рехабилитация на канализацията на общината финансиран от оперативна стратегия Околна среда. Според обвиняването Кабаиванов се е разпоредил да бъдат изплащани заплати на Милко Стрехин, Никола Хаджийски и Елен Цачев през цялата 2013, както и през част от 2014 година, без те действително да са били ангажирани с работа по плана. Хаджийски и Стрехин са му съпартийците му от Съюз на демократичните сили.

Адвокатите на Емил Кабаиванов - Йордан Дафчев и Александър Попчев, ще апелират присъда. Това би трябвало да стане в 15 дневен период пред Окръжния съд.

Делото се гледа в Пловдивския областен, откакто съдиите в Карлово си дадоха отказ. В града под тепетата делото започва през есента на предходната година, а магистратите го засекретиха. Ако присъдата бъде доказана от Окръжния съд в Пловдив и влезе в действие, Кабаиванов няма да може да се кандидатира за кмет на Карлово на идните тази година локални избори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР