Районен съд - Пловдив определи мярка за неотклонение задържане под

...
Районен съд - Пловдив определи мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста двамата лекари, задържани за документна измама в Пловдив

Районен съд - Пловдив дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " за двамата лекари Веселин Станчев и Найден Пъджев, които бяха привлечени като обвинени през вчерашния ден в Пловдив за документа машинация, посредством която са ощетили Националната здравноосигурителна каса с 12 900 лева Определението на съда се основава на това, че са налице предпоставките за постановяване на мярката, а точно: заплаха лицата да се укрият или да извършат друго престъпление; обосновано съмнение, че лицата са направили престъплениетом; за закононарушението, за което е повдигнато обвиняването да се планува наказване " отнемане от независимост ". 

От съда допълват, че са разпитани голям брой очевидци, които в показанията си са показали, че не са посещавали медицинския център, за който са им били издавани посоки. Впоследствие е открито, че са усвоявани средства за осъществени процедури, каквито на този стадий, според свидетелските показания, не са били реализирани действително. За интервала от 28.09.2023 година до 29.03.2024 година са издадени общо 840 посоки, показват още от съда. 

Мярката беше гледана при закрити врата, защото са били обсъждани секретни материали, информацията в които не следва да става публично притежание. Определението на съда предстои на обжалване и митинг пред Окръжен съд - Пловдив.

От страната на отбраната застанаха адв. Георги Кутрянски и адв. Славчо Алексиев. В началото на съвещанието бранителите желаеха в допълнение време, с цел да се срещнат с материалите по делото. 

Единият от обвинените е общопрактикуващ доктор, който насочвал посоки на пациенти към медицински център. Другият обвинен е шефът на центъра, където са назначавани прегледи и разнообразни процедури, без даже пациентите да са ходили там, изясни прокурор Димитър Костов. В края на всеки месец центърът е отчитал направените действия пред Касата, която му заплащала съответната сума. По делото фиктивните пациенти са 31.

Разследването е почнало откакто пациент вижда в досието си в интернет уеб страницата на здравната каса, че са му осъществени прегледи, без той да знае и подава сигнал.

Предвиденото наказване за документната машинация е от две до осем години отнемане от независимост. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР