Районен съд- Пловдив наложи наказание-глоба в размер на 1000 лева

...
Районен съд- Пловдив наложи наказание-глоба в размер на 1000 лева
Коментари Харесай

Жена отнесе 1000 лв. глоба, удряла юмруци на шофьорка - щяла да блъсне детето й

Районен съд- Пловдив наложи наказание-глоба в размер на 1000 лв. на жена, която е удряла с юмруци и ругала шофьорка на пловдивско кръстовище. Ситуацията се е разиграла на 21 юли 2021г. към обяд, когато пострадалата  е решила да посети майка си. Тя се е придвижвала до адреса с лек автомобил, който всекидневно паркирала пред жилищната постройка.На кръстовището с ул. „ Лайпциг “ и ул. „ Гаврил Кръстевич “, тя спряла, с цел да пропусне движещите се по пътя с преимущество коли. В този миг обаче, пред автомобила й спрял Мерцедес, ръководен от обвинената, а вътре се е возил и синът й.
Прочетете още
Обвиняемата слязла от мерцедеса си и се насочила към потърпевшата със закани за ликвидиране и псувни. Когато стигнала до вратата на автомобила на потърпевшата, през отворения прозорец й нанесла няколко удара с пестник, като с другата си ръка я дърпала за ръката към себе си. По време на обстановката притичал на помощ очевидец, който незабавно задал въпрос на обвиняемата- за какво атакува дамата? Тогава тя обяснила, че го е направила тъй като  видяла потърпевшата  да ръководи автомобила си с гневна скорост и щяла да блъсне детето й.

След обяснението си обвинената се е качила в автомобила си, а в това време потърпевшата съумяла да снима регистрационния му номер и посетила правосъдна медицина, където й е било издадено съдебномедицинско уверение. От заключението на назначената в досъдебното произвеждане експертиза е открито,че при случая потърпевшата е била с контузии по лицето и главата.

По делото Районен съд е разпитал очевидци, един от които е синът на обвинената. Той твърди,че случаят е станал, поради рисковото управление  на автомобил от страна на потърпевшата, което принудила майката на очевидеца да  слезе от автомобила си, с цел да насочи предизвестие към потърпевшата дамата. От свидетелските разпити се твърди  , че потърпевшата постоянно е имала кавги с някого за това по какъв начин кара и къде паркира.

Не е открито за потърпевшата и обвинената да са имали някакъв персонален спор преди случая или да се познават.Този извод не може да бъде опроверган даже да се одобри, че мотивът за спора са предходни прояви на неприятно шофиране от страна на потърпевшата.

Така Районен съд –Пловдив е наложил наказване санкция в размер на 1000 лв.. По-късно обвинената е обжалвала решението на магистратите пред втора инстанция. Окръжен съд- Пловдив е приел, че обвинената е имала хулиганско поведение.  При осъществената цялостна инспекция второинстанционният съд не е намерил  позволени основни нарушавания на процесуалните правила, които да дадат съображение за анулация на решениете, заради което съдът го е удостоверил.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР