Районен съд – Монтана одобри постигнатото споразумение между Районна прокуратура

...
Районен съд – Монтана одобри постигнатото споразумение между Районна прокуратура
Коментари Харесай

Тикнаха зад решетките контрабандист от Бойчиновци, превозвал тютюн за над 3 бона

Районен съд – Монтана утвърди постигнатото съглашение сред Районна прокуратура – Монтана и отбраната на подсъдимия А. Г. А. от Бойчиновци за наказване от 6 месеца затвор за превозване на 9.6 кг тютюн без акцизен бандерол. На 21.02.2020 година чиновници на Министерство на вътрешните работи спрели за инспекция в село Лехчево "Фолксваген Пасат ", ръководен от А. Г. А., и разкрили в автомобила 9.600 кг нарязан тютюн на стойност 3 360 лв. без акцизен бандерол, какъвто се изисква по закон. Случаят е значителен и е осъществен в изискванията на повторност – през 2015 година подсъдимият А. Г. А. е наказан на 11 месеца „ Лишаване от независимост “ с 3 години изпитателен период за същото закононарушение - нелегално държане на акцизни артикули без бандерол – 15. 403 кг нарязан тютюн на стойност 3 008 лв.. За закононарушението Наказателният кодекс планува отнемане от независимост от две до осем години.
Пред съда 51 годишният А. Г. Г. – по специалност ел.техник, осъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашението за наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 6 месеца, което следва да изтърпи при първичен общ режим.
районен съд осъди подсъдимия А. Г. А. и да заплати по сметка на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Монтана разходи в размер на 217.12 лв. за направени експертизи.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР