Районен съд – Кюстендил е признал за виновен Д.Н. за

...
Районен съд – Кюстендил е признал за виновен Д.Н. за
Коментари Харесай

Затвор за мъж за незаконно придобиване и държане на оръжие и боеприпаси

Районен съд – Кюстендил е признал за отговорен Д.Н. за осъществено от него закононарушение по член 339, алинея 1 от Наказателния кодекс – нелегално придобиване и държане на оръжие и муниции. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

На 29.11.2016 година чиновници на районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи Кюстендил получили оперативна информация за държане на огнестрелни оръжия, муниции и културно-исторически полезности от мъж – Д.Т. В тази връзка били подхванати неотложни дейности по следствие – претършуване и изземване в къща в с. Горна Гращица, обл. Кюстендил, населявана от него дружно със брачната половинка му.

В парцела били открити и конфискувани огнестрелно оръжие и муниции, както и металотърсач и древен пръстен. На въпросите на проверяващият орган Н. обяснил, че револверът е негов и го е закупил за сумата от 350 лева три дни по-рано от непознато за него лице, боеприпасите също са били негови.

В хода на следствието е била назначена и осъществена криминалистическа експертиза в региона на балистиката, при която се установило, че държаното от Д.Н. огнестрелно оръжие съставлява револвер марка „ Драйзе “, заводско произвеждане на „ Рейнише Металварен Машиненфабрик “ – Германия. Експертизата е установила, че петнадесет броя муниции съставляват бойни патрони 7,65мм, произвеждане на „ Геко “ – Германия.

Останалите държани от него петнадесет броя муниции съставляват патрони за винтовки „ Манлихер “, произвеждане на Военна Фабрика България през 1937 година и на Германия 1938 година Държаните от обвинения огнестрелно оръжие и муниции са избрани от специалистите като годни да произведат изстрел.

При разпит в качеството на обвинен Д.Н. не се е признал за отговорен и е твърдял, че е закупил газов револвер, с цел да стреля по уличните котки и кучета. Мъжът изразил съмнение, че някой го е „ натопил “. Заявявал, че е намирал патрони в остарялата къща на дядо си, само че те били книжни. Другата му защитна теза е била, че револверът и патроните били открити от брачната половинка му при разчистване на остарели сандъци в дома на баба си.

По искане на Районна прокуратура – Кюстендил съдът е наложил на подсъдимия Д.Н. наказване от две години „ Лишаване от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване.
Присъдата предстои на тъжба и митинг в законоустановения период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР