Районен съд - Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура –

...
Районен съд - Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Районен съд – Монтана наказа с 10 месеца „Лишаване от свобода“ условно безработен, купувал гласове на изборите за Парламент и Президент през 2021 г.

Районен съд - Монтана утвърди съглашение сред Районна прокуратура – Монтана и отбраната на подсъдимия С. Д. И. за наказание10 месеца „ Лишаване от независимост “ условноза осъществено от него закононарушение против политическите права на жителите.

Според документите по делото през интервала от 11 юли 2021 година до 14 ноември 2021 година в село Ерден, община Бойчиновци, в изискванията на продължавано закононарушение, С. Д. И. дал на трима поданици на Ерден общо 220 лева/по 40 лв. на човек за парламентарните избори за46-то Народно заседание и по 50 лв. на човек за изборите две в едно – избори за 47-то Народно заседание и запрезидент и вицепрезидент на Р България/, с цел да склони тези жители и техни близки да упражнят изборното си право в интерес на избрана политическа партия – Движение за права и свободи. Престъплението е било разкрито откакто гражданин на селото подал на чиновник на Министерство на вътрешните работи сигнал за пазаруването на гласове, неудовлетворен, че С.Д. И. платил на брачната половинка му,но отказал да даде пари за гласоподаване и на него.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР