Районен съд – Монтана наказа с парична глоба жител на

...
Районен съд – Монтана наказа с парична глоба жител на
Коментари Харесай

Съдът в Монтана глоби измамник, продал шише с вода вместо пушка

Районен съд – Монтана наказа с парична санкция гражданин на Мездра, измамил мъж от Бойчиновци като му продал бутилка с вода вместо въздушна пушка, оповестяват от обвиняването.
На 28 февруари 2019 година 19 годишният А. Г. Г. се уговорил по телефона с Д. Б. Д от Бойчиновци, че ще му продаде въздушна пушка марка „ Хатсан 125”, диаметър 5.5 мм, и на 6 март същата година изпратил по куриерска компания пратка до Монтана. След като платил 150 лв. за доставката Д. Б. Д. отворил пратката и открил, че вместо пушка е получил бутилка от безалкохолна напитка „ Копрен “ – 2.5 л, цялостна с вода. Той подал сигнал в Министерство на вътрешните работи и по случая било формирано досъдебно произвеждане. Съдът призна А.Г.Г. - българин, неосъждан, за отговорен, че възбудил и поддържал подвеждане у Д. Б. Д., че ще му продаде въздушна пушка, и с това му предизвикал имотна щета в размер на 150 лв.. За закононарушението законът планува санкции до една година затвор или пробация. Тъй като предвид на нанесената вреда, която е възобновена, казусът е незначителен, съдът освободи обвинения А. Г. Г. от наказателна отговорност за осъщественото закононарушение и му наложи административно наказване „ Глоба “ в размер на 1000 лв., която да заплати в интерес на Републиканския бюджет.
А.Г.Г. би трябвало да заплати и 164.54 лв. по сметка на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана - разходи за експертиза.
Решението предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Окръжния съд в Монтана.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР