Районен съд-Лом одобри постигнатото споразумение между Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение-Лом,

...
Районен съд-Лом одобри постигнатото споразумение между Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение-Лом,
Коментари Харесай

Условна присъда и 10 бона глоба за мъж, нарушил карантината в Монтанско

Районен съд-Лом утвърди постигнатото съглашение сред Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение-Лом, и отбраната на подсъдимия А. А. З. за наказване 3 месеца „ Лишаване от независимост “ условно и 10 000 лв. санкция поради нарушените от него ограничения против разпространяването на ковид.
На 23 април 2020 година, откакто влезнал в България през Аерогара-София, А. З. З. бил подложен под карантина с наставление на РЗИ-София, съгласно което трябвало да обитава за периода на карантината - 14 дни, в село Комощица, област Монтана.
При инспекция на А. З. З. от чиновници на Министерство на вътрешните работи обаче било открито, че е нарушил карантината, като напуснал дома си в село Комощица и обитавал на публично място - движел се по улицата в посока центъра на селото. За действието – нарушаване на разпоредба, издадена срещу разпространението на заразна болест по хората, осъществено по време на зараза, обвързвана със смъртни случаи, което е закононарушение срещу националното здраве, законът планува отнемане от независимост до една година или пробация, както и санкция.
Пред съда подсъдимият А. А. З. - без обучение, неженен, незает, осъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване 3 месеца „ Лишаване от независимост “, което се отсрочва с изпитателен период 3 години и санкция 10 000 лв., която да заплати в интерес на бюджета на правосъдната власт по сметка на Районен съд-Лом.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР