Районен съд – Дупница и Районен съд – Кюстендил са

...
Районен съд – Дупница и Районен съд – Кюстендил са
Коментари Харесай

В РС Дупница и Кюстендил: 131 пияни и дрогирани шофьори с наказания през 2021 година. 16 са изтърпели ефективно „лишаване от свобода“


Районен съд – Дупница и Районен съд – Кюстендил са завършили през 2021 година, общо 131 наказателни каузи от общ темперамент, с предмет: ръководство на МПС в пияно положение или след приложимост на наркотични субстанции, по член 343б от Наказателен кодекс. От тях: 82 в районен съд – Дупница и 49 в районен съд – Кюстендил. Над 90% са завършили, откакто съдът е одобрил съглашение, реализирано сред прокуратурата и отбраната на подсъдимите, а те са се признали за отговорни.
Ефективни санкции „ отнемане от независимост “ са получили 16 водачи на МПС, в множеството случаи за наново ръководство на МПС след приложимост на алкохол или наркотични субстанции.
Останалите водачи на МПС са получили санкции „ отнемане от независимост “ за период от 3 месеца до 1 година и 6 месеца, осъществяването на които е отсрочено за изпитателен период от по 3 години. На 30 от тях, съдът е наложил и наказване „ санкция “, в размер от 200- 500 лева По две каузи са постановени и възпитателни грижи по отношение на подсъдимия, в интервала на изпитателния период. На подсъдимите, които са правоспособни водачи, съдът постанова и наказване „ отнемане от право да ръководи МПС “.
Наказателни каузи от общ темперамент, с предмет: ръководство на МПС в пияно положение или след приложимост на наркотични субстанции, завършени от районен съд – Дупница през 2019 година, са били 118, а през 2020 година - 83.
Районен съд – Кюстендил е завършил през 2020 година 35 наказателни каузи, а през 2019 година делата с този предмет са били - 67.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР