Районен съд-Девня уважи искането на Териториалното отделение на Районна прокуратура-Варна

...
Районен съд-Девня уважи искането на Териториалното отделение на Районна прокуратура-Варна
Коментари Харесай

"Задържане под стража" за 48-годишен мъж, обвиняем за закана с убийство и нанесен побой над жената, с която живее, при условията на домашно насилие

Районен съд-Девня почете настояването на Териториалното поделение на Районна прокуратура-Варна в града и дефинира най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 48-годишен мъж, обвинен за отправени от него закани за живота на дамата, с която живеел на фамилни начала, и за породени й леки телесни повреди в изискванията на домашно принуждение. Х.М. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 144, ал.3, т.1 и т.3 по отношение на ал.1 от Наказателен кодекс и за закононарушение по член 131, ал.1, т. 5а, по отношение на член 130, алинея 1 от Наказателен кодекс.
 
Деянието е осъществено в ранните часове на 5 февруари 2024 година. След зародил скандал сред мъжа и дамата, той почнал да я удря по тялото. Нанесъл й побой, в следствие от който потърпевшата получила пострадвания по цялото тяло. Освен това Х.М. я душил, заплашвайки я, че ще я убие. Преди да спре, взел и телефона на дамата, с цел да не може тя да сигнализирана за случилото се. Малко откакто обвиненият задремал, потърпевшата потърсила своя съседка и я помолила за помощ.
 
Незабавно след получения сигнал на ЕЕН 112 е формирано досъдебно произвеждане. Х.М. е притеглен към наказателна отговорност и арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор. От през днешния ден мъжът е арестуван под стража. Определението на съда предстои на въззивна инспекция от Окръжния съд във Варна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР