Районен съд - Бургас проведе поредно заседание по делото за

...
Районен съд - Бургас проведе поредно заседание по делото за
Коментари Харесай

Бургаският съд разреши на Бенчо Бенчев да се лекува в Турция

Районен съд - Бургас организира следващо съвещание по делото за персонално укривателство и държане на огнестрелни оръжия и муниции, по което обвиняем е Бенчо Бенчев. Чрез видеоконферентна връзка със Софийския затвор бе изслушан очевидецът Димитър Желязков - Митьо Очите.

В правосъдното съвещание отбраната направи искане, съдът още веднъж да разреши Бенчо Бенчев да напусне рамките на България за реализиране на прегледи при двама медицински експерти в Турция, на 16.07.2020 година и на 05.08.2020 година

Адвокатите се аргументираха с обстоятелството, че подсъдимият не се е възползвал от предходното разрешаване на съда да пътува до Турция , защото видно от отговорите на РЗИ - Бургас и основен секретар на Министерство на здравеопазването, при вероятно пътешестване до тази страна и завръщането си е следвало да бъде подложен под 14-дневна карантина, според заповед на министъра на опазването на здравето.

Защитата пледира, това държание на Бенчо Бенчев да бъде оценено от правосъдния състав като почтително към правораздаването. Представителите на Районна прокуратура - Бургас счетоха това искане за безпричинно.
 И втори съд пусна Бенчо Бенчев да се лекува в Турция
И втори съд пусна Бенчо Бенчев да се лекува в Турция

Той би трябвало да се върне в България до 7 юли

Районен съд - Бургас обаче позволи на подсъдимия краткотрайно да напуща неведнъж рамките на България за период на връщане до 29.09.2020 година, за обзор и консултация в болница в гр. Истанбул, Република Турция.

За съда е несъмнено, че досега Бенчо Бенчев има безупречно процесуално държание и напълно съобразено с задачите на сегашния развой - откриване на обективната истина. За своето позволение - подсъдимият да напуща рамките на България за лекуване, съдът бе стимулиран от времевия интервал сред двете уговорени визити на лечебни заведения в Турция и наложителната 14-дневна карантина при вероятно завръщане през този интервал.

Районен съд - Бургас регистрира и интервала, нужен на другите държавни органи да приведат в осъществяване актуалното позволение на съда, ако определението влезе в действие.

Определението на съда може да бъде обжалвано или протестирано в 7- дневен период пред въззивна инстанция.

Следващото съвещание по делото продължава на 30.09.2020 година, с чуване на очевидци.
 Прокуратурата апелира стартирането на Бенчо Бенчев
Прокуратурата апелира стартирането на Бенчо Бенчев

Съдът позволи на Бенчев да пътува за Истанбул, с цел да се лекува

Припомняме, че Бенчев, който е и общински консултант, е обвиняем за това, че е укрил Митьо Очите в Истанбул през август, 2018 година , когато босът към този момент се е издирвал от Интерпол като водач на проведена незаконна група за рекет, палежи, побоища и опиати.

Срещу общинаря са повдигнати още две обвинявания за муниции и погрешно предпазване на огнестрелно оръже.

От самото начало на процеса Бенчев твърди, че е почтен, защото когато се засекли с Димитър Желязков в Гърция не е знаел, че несебърлията се търси. Бенчев пътувал към Турция за лекуване на остаряло заболяване, Митьо Очите също решил да пътува с първокласния бус на Бенчев. Двамата обаче бяха арестувани от турските управляващи на 3 август, 2018 година, в първокласен хотел в Истанбул.
 Окончателно съдът отхвърли да пусне Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина
Окончателно съдът отхвърли да пусне Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина

Според не е налице причина за позволение за овакантяване на страната

Общинският консултант от Бургас Бенчо Бенчев, който беше пуснат от ареста под гаранция в размер на 50 000 лева, апелира решението.

На 5 февруари съдът позволи Бенчев да се лекува в клиника в Турция. Ден по-късно прокуратурата апелира стартирането на Бенчо Бенчев зад граница.

На 17 февруари Окръжният съд в Бургас дефинитивно отхвърли да пусне Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина.
 Три са обвиняванията против Бенчо Бенчев
Три са обвиняванията против Бенчо Бенчев

Помагал на Митьо Очите, не пазил оръжието си по надлеждния ред
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР