Районен съд – Варна осъди автомобилни водачи, шофирали след употреба

...
Районен съд – Варна осъди автомобилни водачи, шофирали след употреба
Коментари Харесай

Раздадоха правосъдие за шофьори, прегрешили с алкохол и наркотици във Варна

 Районен съд – Варна осъди автомобилни водачи, карали след приложимост на алкохол или опиат, оповестиха от пресслужбата на съда.  

22-годишен, неосъждан до момента, юноша е засечен да кара лек автомобил " Ауди “ късно вечерта на първи август предходната година по бул. " Ян Хунияди “ във Варна, след приложимост на наркотични субстанции. Деянието е записано при направена инспекция на лидера с полеви дрегер-тест за опиати. Назначената правосъдна химикотоксикологична експертиза открива приложимост на наркотични субстанции като тетрахидроканабинол - марихуана, канабис и производни. За съответното действие съдът утвърди съглашение, с което на подсъдимия беше наложено наказване от 3 месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3 години изпитателен период, както и отнемане от правоуправление за период от 17 месеца.

В друго обсъждано дело, съдът наложи също условно наказване от 4 месеца отнемане от независимост и 100 лв. санкция на 28-годишен лидер, заловен да ръководи автомобил " Мерцедес “ с алкохолна централизация от 2,38 промила. Деянието е открито при инспекция на пътя Варна – Златни пясъци на 29 февруари т. год.

Постигнатите и утвърдени от съда съглашения са дефинитивни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР