Районен съд – Стара Загора наложи ефективно наказание на 24-годишен

...
Коментари Харесай

24-годишен мъж от Стара Загора отива в затвора за незаконно превозване на сирийци

Районен съд – Стара Загора наложи дейно наказване на 24-годишен мъж, превозвал нелегално сирийци . Той ще би трябвало да лежи в пандиза 9 месеца при първичен общ режим. Инициалите на причинителя са С.С., оповестиха още от Окръжния съд в Стара Загора. 

Наказанието е било наложено посредством утвърдено съглашение , подписано сред страните в границите на воденото досъдебно произвеждане. Подсъдимият ще би трябвало да заплати и санкция от 3800 лв. . Тя подхожда на пазарната стойност на лекия автомобил, с който е превозвал сирийските жители

Пред правосъдния състав С.С. се призна за отговорен и по двете му повдигнати обвинявания, а точно че на 07.10.2023 година в село Ракитница, за да набави за себе си имотна полза в размер на 2000 лв. , незаконно подкрепил девет лица, жители на Сирия, да преминат страната, в нарушаване на закона, като две то тях не са навършили 16-годишна възраст .

Второто обвиняване, за което призна виновността си 24-годишния С.С. е, че управлявал автомобила, без съответното удостоверение , което му било конфискувано по административен ред от органите на реда.

За двете закононарушения съдът дефинира, според закона, подсъдимият да търпи едно общо наказване.

Отделно С С. ще търпи и наказване от още 10 месеца отнемане от независимост при първичен „ общ “ режим, защото е направил актуалните действия в изпитателния период по предишно наказание .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР