Районен съд – Русе е приключил през 2022 година 156

...
Районен съд – Русе е приключил през 2022 година 156
Коментари Харесай

За година Районен съд – Русе е наложил наказания на 156 шофьори, употребили алкохол или наркотици

Районен съд – Русе е завършил през 2022 година 156 наказателни каузи от общ темперамент с предмет ръководство на МПС в пияно положение или след приложимост на наркотични субстанции. За съпоставяне през 2021 година тези каузи са били 129 на брой.

Само един от подсъдимите е бил малолетен (на 16 години към датата на деянието). Най-възрастният водач е бил на 72 години, а 7 от всичките 156 лица са били дами. Споразумения са сключили 138 обвинени, а 18 са били наказани с присъди.

Ефективни санкции отнемане от независимост са били наложени на 9 от водачите, управлявали МПС след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Единият от тези 9 индивида е направил това закононарушение в изпитателния период на друга присъда още веднъж за същото по тип действие, заради което е било приведено в осъществяване и отсроченото наказване от 6 месеца отнемане от независимост също при първичен общ режим настрана от актуалните 6 месеца.

И първото бързо произвеждане за новата 2023 година е още веднъж по чл.343б от Наказателен кодекс. Подсъдимият Г. Х. е на 58 година, неосъждан. На 16.12.2022 година използвал доста количество бира и все пак управлявал „ Рено Клио “ по пътя от с. Иваново към гр. Две могили. След ляв завой изгубил ръководството над лекия автомобил и паднал в канавката. Пристигналите незабавно полицейски чиновници го тествали с „ Дрегер “, който отчел централизация на алкохол 2,49 на хиляда. Подсъдимият се споразумя да изтърпи наказване отнемане от независимост за период от 10 месеца с 3-годишен изпитателен период, санкция в размер на 500 лева и отнемане от право да ръководи МПС за 1 година и 6 месеца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР