Районен съд – Монтана наказа трима ученици, извършители на кражби,

...
Районен съд – Монтана наказа трима ученици, извършители на кражби,
Коментари Харесай

Правосъдие! Съдът не пожали невръстни бандити, извършили поредица от кражби в Монтанско

Районен съд – Монтана наказа трима възпитаници, причинители на обири, с присъди „ Лишаване от независимост “ като за двама от подсъдимите наказването е условно, а третият, към този момент осъждан не еднократно, ще изтърпи присъдата си дейно.
Според документите по делото на 11 април 2021 година в с. Габровница, община Монтана, при изискванията на продължавано закононарушение и при изискванията на повторност Д. Т. Н. посредством разрушение на бариера – раздрана мрежа на прозорец, незаконно лишил от М. К. С.  мобилен телефон на стойност 62 лв.. На 12 и 13 април 2021 година като прескочил ограда на парцел на два пъти, след прелиминарен сговор с малолетните братя И. Т. В. и К. Т. В. и двамата от Габровница, Д. Т. Н. незаконно лишил от Т. Ц. К. сумата от 800 лв..
Съдът призна Д. Т. Н. – 16 годишен, с главно обучение, възпитаник, осъждан, понастоящем в Затвора във Враца, за отговорен и го осъди на 8 месеца „ Лишаване от независимост “, които да изтърпи при първичен общ режим в Поправителен дом към Затвора във Враца. Съдът дефинира на Д. Т. Н., който има към този момент три предходни присъди преди актуалната, едно общо най-тежкото наказване – 8 месеца „ Лишаване от независимост “.
И. Т. В. – 19 годишен, възпитаник, с главно обучение, осъждан, и  К. Т. В. – 16 годишен, възпитаник, с главно обучение, неосъждан, също са приети за отговорни за това, че на 12 и 13 април 2021 година дружно с Д. Т. Н. незаконно лишили от Т. Ц. К. 800 лв. и ги осъди на по 6 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период.
И тримата възпитаници са направили закононарушенията като малолетни, само че са могли да схващат свойството и смисъла на действията си и да управляват постъпките си, означиха магистратите. Съдът ще уведоми Комисията за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни при Община Монтана, която да провежда полагането на възпитателните грижи във връзка с малолетния към сегашния миг  К. Т. В.
Присъдата може да се апелира или стачкува в 15 дневен период пред Окръжен съд – Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР