Районен съд – Монтана наказа с 1000 лева глоба жител

...
Районен съд – Монтана наказа с 1000 лева глоба жител
Коментари Харесай

Сеир в Бойчиновци! Мъж се напи на гарата, строши вратата ѝ и тръгна из улиците гол

Районен съд – Монтана наказа с 1000 лв. санкция гражданин на София, който в пияно положение провокирал скандал на жп гарата в Бойчиновци, счупил вратата ѝ и се разхождал гол по улиците на града.
Според документите по делото през май 2022 година подсъдимият Д. С. П. дошъл в Бойчиновци, където татко му бил закупил парцел. На 15 май с двулитрово шише бира и бутилка ракия в ръце, Д.С.П. посетил кафенето на гарата в Бойчиновци, изпил огромна част от алкохола, който носел, и едно кафе, което не платил, счупил с глава вратата на постройката на БДЖ, след което се съблякъл гол и тръгнал по улиците като ръкомахал на преминаващите коли, а най-после лежащ гол на уличното платно.
Възмутени минувачи подали сигнал на тел. 112. Пристигналите чиновници на Министерство на вътрешните работи задържали нарушителя и по случая било формирано досъдебно произвеждане за закононарушение срещу реда и публичното успокоение.
След като се срещна с всички документи по делото и изслуша страните, Районен съд – Монтана призна подсъдимия Д. С. П. –  37 годишен, със приблизително особено обучение, работи, неосъждан, за отговорен, че е направил непристойни дейности - напил се демонстративно с ракия и бира, съблякъл се изцяло гол на обществено място в региона на жп гарата в Бойчиновци, не си платил кафе в заведение до гарата, развалил с удари вратата на постройка на национална компания „ Железопътна инфраструктура “ и се разхождал изцяло гол по улиците в наличието на други лица, с което жестоко нарушил публичния ред и изразил очевидно пренебрежение към обществото. Съдът освободи подсъдимия Д. С. П. от наказателна отговорност и му наложи административно наказване – санкция в размер на 1000 лв..
Решението може да се апелира или стачкува пред Окръжен съд – Монтана в 15 дневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР