Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура –

...
Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Районен съд – Лом наказа с „Обществено порицание“ двама непълнолетни откраднали кола и катастрофирали с нея

Районен съд – Лом утвърди съглашение сред Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Лом, и отбраната на малолетните подсъдими В. П. П. и Ц. А. М. за санкции „ Обществено неодобрение “ за осъществена от тях кражба на лек автомобил и последвала щета на колата след злополука.

Престъплението е било осъществено на4 юли 2022 година в село Якимово. 15 годишният тогава В. П. П. в съучастничество с 16 годишния Ц. А. М.противозаконно лишили лек автомобил „ Фолксваген Пасат “ – благосъстоятелност на З. Н. З. от Якимово, на стойност 3054,85 лв..

След като подкарали колата момчетата изгубили ръководство, блъснали се в ограда на къща и предизвикали на автомобила обилни вреди - счупено задно стъкло, счупени предни фарове с комплект мигачи, ожулване на челен ляв калник, ожулване на предна лява врата, счупена предна престилка, раздрани гърнета, всичко на обща стойност 769.10 лв..

След злополуката извършителитеизоставили откраднатата кола без контрол. По случая е било формирано досъдебно произвеждане, причинителите са разкрити, а назначената съдебно-психиатрична-психологична експертиза установила, че въпреки инепълнолетни, те са могли да схващат свойството и смисъла на осъщественото от тях и да управляват постъпките си.

Пред съда В. П. П. – с главно обучение, приключен 9-ти клас, не учи и не работи сега, неосъждан, и Ц. А. М. - с главно обучение,ученик в 10-ти клас в Якимово, учебно заведение „ Петър Берон “, неосъждан, се признаха за отговорни и обявиха, че непринудено подписват съглашение за наказване „ Обществено неодобрение “.

За В. П. П. то ще бъде изпълнено посредством слагане на присъдата на обществено място в постройката на общинаЯкимово, а за Ц. А. М. - с прочитане на присъдата пред колектива на СУ „ Д-р Петър Берон ”. Двамата малолетни би трябвало да заплатят и по 1043 леваили общо 2086 лв. по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи – Монтана - заплащане на движимости лица за направени Съдебно-оценителна експертиза и Съдебно-психиатрична-психологична експертиза.

Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР