Районен съд – Кюстендил призна подсъдимата Р. А. / на

...
Районен съд – Кюстендил призна подсъдимата Р. А. / на
Коментари Харесай

РС – Кюстендил осъди измамница, завлякла с пари две жени  

Районен съд – Кюстендил призна подсъдимата Р. А. / на 33 година, от гр. Кюстендил / за отговорна в машинация, осъществена наново в немаловажни случаи, като й наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 12 месеца, което да се изтърпи при първичен режим „ общ “. Съдът осъжда подсъдимата да заплати и породените имуществени вреди на потърпевшите, в общ размер на 16 076 лева
Районен съд – Кюстендил, под председателството на арбитър Мая Миленкова признава подсъдимата Р. А. за отговорна в това, че за времето от 18. 05. 2022 година до 07. 02. 2023 година, в гр. Кюстендил, в изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза, в качеството й на прокурист с нотариално заверено пълномощие, в кръга на нейното правомощие, е възбудила подвеждане в две дами, с което им е предизвикала имотни вреди, надлежно в размер на 14 176 лева и 1900 лева, като измамата е осъществено наново в немаловажни случаи, откакто Р. А. е била наказана за друго такова закононарушение и от изтърпяване на наказването по предходната присъда не е изминал 5- годишния период по член 30, алинея 1 от Наказателен кодекс. С присъда, влезнала в действие на 07. 02. 2018 година по дело на районен съд – Кюстендил й е било наложено условно наказване „ отнемане от независимост “.
На 18. 05. 2022 година, за да набави за себе си имотна полза е възбудила подвеждане в 80- годишна кюстендилка, че за възнаграждение на уредена интервенция на крайници й в частна клиника в гр. Благоевград, е належащо да я упълномощи да се разпорежда с банковата й сметка и в качеството й на прокурист е изтеглила на няколко пъти сума в общ размер на 14 176 лева
През месеците юли и август 2022 година, за да набави за себе си имотна полза е възбудила подвеждане в 21 – годишна кюстендилка, като е поискала от нея сума от 400 лева под претекст, че са й нужни за лекуването на стара жена и след уговорения период не е върнала заетата сума. Поискала и сумата от 1 500 лева под претекст, че са нужни за заплащане по изпълнително дело формирано от ЧСИ и, че в противоположен случай щяло да й бъде отнето жилището, и след уговорения период не е върнала заетата сума.
Съдът осъжда подсъдимата да заплати на потърпевшите сумите, надлежно – 14 176 лева и 1 900 лева, представляващи обезщетение за имуществени вреди вследствие на закононарушението, ведно със законната рента до окончателното погашение на сумата.
Присъдата предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период, считано от през днешния ден, пред Кюстендилски областен съд.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР