Районен съд – Кюстендил наложи наказания на четирима български граждани,

...
Районен съд – Кюстендил наложи наказания на четирима български граждани,
Коментари Харесай

Българи и сирийци осъдени за превоз на мигранти

Районен съд – Кюстендил наложи санкции на четирима български жители, обвинени за незаконно подкрепяне на 13 жители на Кралство Мароко да обитават или минават в страната  в посока границата с Република Сърбия, в нарушаване на закона, за обвинените да набират за себе си имотна полза. Съдът утвърди съглашението реализирано сред Районна прокуратура – Кюстендил и отбраната.

Асен И. / на 38 година, осъждан / от община Стражица, област Велико Търново, се признава за отговорен, че на 02.07.2023 година в региона на с.Добри дол, общ.Трекляно, в съучастничество като съучастник с Д. А. / на 44 година, неосъждан /, със С. М. / на 17 години, неосъждан / и Н. Д. / на 21 година, неосъждан /, за да набави за себе си имотна полза, незаконно е подкрепил 13 жители на Кралство Мароко, да преминат в страната в нарушаване на закона, защото транспортираните чужденци не могат да обитават в граничната зона на Република България, заради липса на съответно позволение, защото транспортираните чужденци са жители на трета страна и са се намирали на територията на България, в нарушаване на изискванията за престой и престояване, като действието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство, лек автомобил марка “ Ауди АЗ “ с великотърновска регистрация, ръководен от Д. А. и микробус “Фолксваген “, ръководен от него и е осъществено във връзка с повече от едно лице.

Районен съд – Кюстендил постанова на Асен И. наказване „ отнемане от независимост ” за период от 1 година и 3 месеца, което да се изтърпи при първичен режим „ непоколебим “ и санкция в размер на 5 000 лв.. По отношение на останалите трима съизвършители на закононарушението, съдът постанова следните санкции: на Д. А. – „ отнемане от независимост “ за период от 11 месеца, осъществяването на което се отсрочва за изпитателен период от 3 години; на Н. Д. – „ отнемане от независимост “ за период от 6 месеца, осъществяването на което се отсрочва за изпитателен период от 3 години; на 17- годишния С. М. – „ публично неодобрение “, което да бъде изпълнено посредством оповестяване на присъдата пред обществеността в село Сушица, чрез залепването й на видно място на административната постройка на кметството.

Районен съд – Кюстендил наложи санкции на четирима жители на Република Сирия, които се признаха за отговорни в незаконно подкрепяне на 19 жители на Република Сирия и един на Афганистан да обитават и минават в страната в нарушаване на закона, за да набират за себе си имотна полза. Съдът утвърди споразуменията реализирани сред Районна прокуратура – Кюстендил и отбраната на обвинените.

Омар А., на 18 години; Мохамад Ф., на 40 г.; Ибрахим А., на 22 година и Асаад А., на 42 години се признаха за отговорни за това, че на 15.06.2023 година, в региона на село Добри дол, Община Трекляно / на към 10 000 м от държавната граница с Република Сърбия /, за да набират за себе си имотна полза, противозаконно  са подпомагали чужденци да преминат в страната в нарушаване на закона, като действието е осъществено посредством потребление на ръководени от тях МПС. Четиримата непознати жители, които са неосъждани все още ще изтърпят санкции „ отнемане от независимост “ за период от по 11 месеца, осъществяването на които се отсрочва за изпитателен период от по 3 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР