Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Парична гаранция

...
Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Парична гаранция
Коментари Харесай

РС – Дупница взе мярка за неотклонение „Парична гаранция“ по отношение на обвиняем за причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение,,Парична гаранция ” в размер на 1000 лева, във връзка с Н. А. от гр. Бобов дол, притеглен от Районна прокуратура като обвинен за причиняване на лека телесна щета на брачната половинка му, в изискванията на домашно принуждение. Съдът, под председателството на арбитър Мая Гиздова остави без почитание настояването на прокуратурата за взимане на най- тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

„ Към сегашния миг е налице единствено първата причина на чл.63, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс, а точно, налице е обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението за което му е повдигнато обвиняване, а точно, закононарушение по член 131, ал.1, т.5а, вр. с член 130,1 ал.1 от Наказателен кодекс. Относно останалите две предпоставки за взимане на най-тежката Министерство на народната отбрана във връзка с обвинения, съдът смята, че същите не са налице. Не съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие, защото видно от събраните по делото доказателства, същият е с непрекъсната месторабота…Не е налице и третата планувана в закона причина, а точно, да извърши друго закононарушение, защото видно от разпита на очевидец / майката на потърпевшата /, същият е напуснал адреса, на който са живели взаимно към този миг и по-късно не се е прибирал в фамилното им жилище…По делото не е приложено здравно удостоверение от страна на потърпевшата и към сегашния миг няма направена експертиза… “, се споделя в претекстовете на арбитър Мая Гиздова.

Определението на районен съд – Дупница, с което във връзка с Найден А. е взета мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ може да се апелира и стачкува с частна тъжба и митинг, в 3-дневен период пред Окръжен съд – Кюстендил.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР