Районен съд – Дупница призна обвиняеми за виновни в кражби

...
Районен съд – Дупница призна обвиняеми за виновни в кражби
Коментари Харесай

Осъдиха извършители на кражби

Районен съд – Дупница призна обвинени за отговорни в обири и им наложи ефикасни санкции „ отнемане от независимост “, като прочете присъда и утвърди съглашение по 2 наказателни каузи от общ темперамент.

Съдът признава подсъдимият М. И. / на 35 година, от Дупница, осъждан / за отговорен в това, че на 19.11.2022 година в град Дупница, от лек автомобил, паркиран на бензиностанция е лишил непознати движими движимости, а точно: кожена раница и портмоне; пари – сумата от 600 лева.; ръчен часовник на стойност 400,00 лева.; 7 броя елементарни ключа и 2 броя кръгли чипа на стойност 36,00 лева.; несесер, или всичко на обща стойност 1 071.00 лева от владението на собственичката, без нейно единодушие с желание незаконно да ги присвои и действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив. Районен съд – Дупница го осъжда, като му постанова наказване,,лишаване от независимост “ за период от 1 година и 8 месеца, при първичен режим на изтърпяване,,строг “. Съдът осъжда подсъдимия да заплати на гражданския просител сумата от 671.00 лева, представляваща имуществени вреди от закононарушението, ведно със законната рента, считано от датата на действието – 19.11.2022 година, до окончателното й погашение.

Подсъдимият А. И. / на 48 година от гр. Перник, осъждан / се признава за отговорен в това, че за времето от 08.00 часа на 22.10. 2022г. до 16.00 часа на 22.10.2022г. в с. Усойка, общ. Бобошево, от железна кутия за дарения, в параклис „ Св. Равноапостолна Мария Магдалина “ е лишил непознати движими движимости а точно: парична сума в размер на 713.00, от владението на ръководителя на Църковното настоятелство, без негово единодушие с желание незаконно да я присвои, като за осъществяване на действието е развалил бариера, крепко направена за отбрана на парцел – демонтирал заключващата се планка към капака на кутия за дарения, като действието е осъществено в изискванията на рисков рецидив. Районен съд – Дупница утвърди постигнатото от Районна прокуратура и отбраната съглашение и му наложи наказване,,лишаване от независимост “ за период от 1 година при първичен,,строг “ режим на изтърпяване. Имуществените вреди от закононарушението са възобновени.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР