Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняем за извършени деяния против реда и общественото спокойствие

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Иван Ч.

Иван Ч. е притеглен като обвинен за това, че на 12.01.2023 година, в гр. Бургас, незаконно попречил на органи на властта – старши служители на реда при Първо районно управление (на МВР) при ОДМВР-Бургас, да изпълнят отговорностите си по работа – да му извършат инспекция по отношение на функционалностите им по запазване на публичния ред, като не спрял при отправената му команда „ Стой! Полиция!, след което се качил в лек автомобил – “Jeep Grand Cherokee ” и макар отправено предизвестие „ Спри! Ще изстрелвам! “ потеглил в опит да избяга, като провокирал гонене с полицейски автомобили (престъпление по член 270, алинея 1 от НК).

Иван Ч. е обвинен и за това, че на 12.01.2023 година, при изискванията на цялост с гореописаното действие, при ръководство на лек автомобил – “Jeep Grand Cherokee ”, в посока от гр. Бургас до с. Равадиново, направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – управлявал горепосоченото транспортно средство с превишена скорост, предизвикал материални вреди и основал предпоставки за причиняване на телесни повреди на други участници в движението (престъпление по член 325, алинея 3, вр. алинея 1, вр. член 23, алинея 1 от НК).

Според Районен съд – Бургас, Иван Ч. е привлечен като обвиняем за закононарушения, за които в особената част на Наказателния кодекс се плануват наказания „ Лишаване от независимост “ до една година или пробация, заради което и първата изискуема причина за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ е налице. От събраните все още доказателствени материали може да се направи обосновано съмнение на този стадий от следствието, че Иван Ч. е направил действията, за които му е повдигнато обвиняване. Бургаският областен съд откри, че в тази ситуация са налице както заплаха от укриване на обвинения, по този начин и заплаха същият да извърши закононарушение, в случай че не бъде арестуван. „ Опасността от укриване на обвинения се извежда от държанието му при опита за задържането му от органите на реда. Същият подхваща бягство от опитващите да го задържат полицейски чиновници, като нито подадените звукови и светлинни сигнали, нито сигнала със „ стоп палка “ го стимулират да прекрати придвижването на управлявания от него автомобил. Следва да се означи, че по отношение на него са възпроизвеждани изстрели със „ стоп патрони “ от полицейските чиновници и е употребявано помощно средство „ шипове “, само че даже и след възпроизведените изстрели и със спукани гуми лидерът продължава да ръководи автомобила си “, казва в претекстовете си съда. Констатирани са и голям брой вреди по непознато движимо имущество, нанесени от лидера в резултат на удари на неговия автомобил при преследването с колите на правомерно движещи се други МПС-та, а преследването се „ придвижва “ даже отвън рамките на гр. Бургас, а точно на територията на с. Равадиново. Не на последно място, правосъдната инстанция регистрира и фактът, че причина за създалата се обстановка е опит на обвинения за незаконно лишаване на непозната движима движимост – мобилен телефон. „ Изложеното несъмнено обрисува обвиненият като лице с висока степен на социална заплаха, податлив както към неспазване разпоредбите на ЗДвП, по този начин и да прави закононарушения от общ темперамент “, според Районен съд – Бургас. Бургаският областен съд откри за неоснователни доводите на отбраната за ниска степен на социална заплаха на действието и дееца.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР