Районен съд – Бургас призна за виновен по повдигнатите му

...
Районен съд – Бургас призна за виновен по повдигнатите му
Коментари Харесай

7 години затвор за Станимир Рагевски, но не за жестоките убийства на Теодора Бахлова и Юмер!

Районен съд – Бургас призна за отговорен по повдигнатите му обвинявания Станимир Рагевски и присъди общо най-тежко наказване на подсъдимия в размер на 7 години " Лишаване от независимост ", при първичен " непоколебим " режим. Съдът наложи на Рагевски и " Глоба " в размер на 7 500 лева

Съдебната инстанция призна за отговорен и подсъдимия Христо Ж., като му наложи наказване " Лишаване от независимост " в размер на 3 години и 6 месеца, при първичен " непоколебим " режим, както и санкция в размер на 6 000 лева

Рагевски бе приет за отговорен в това, че през интервала от   август 2014 година до  9  май  2016 година, в   Бургас, при изискванията на продължавано закононарушение, като причинител в съучастничество с Христо Ж. - действайки също като причинител, за да набави за себе си и за Христо Ж. имотна полза, придобил и укрил непознати движими движимости - лек автомобил марка " Нисан ", на стойност 47 000 лв., благосъстоятелност на неустановено по делото лице и лек автомобил марка " Инфинити ", на стойност 45 000, благосъстоятелност на ЗАД " Армеец " АД - София, всички коли на обща стойност 92 000 лв., за които знае и допуска, че са добити от другиго - от неустановено лице посредством закононарушение по член 346, алинея 1 от Наказателен кодекс, като укривателството е в огромни размери.

Съдът призна Рагевски за отговорен и за това, че на 29 септември 2014 година, в   Бургас, в бранш " Пътна полиция ", в ОД Министерство на вътрешните работи - Бургас, пред систематичен оператор в група " регистрация и доклад на пътните транспортни средства и притежателите им ", умишлено се употребил от неистинен публични документи, на които е предаден тип, че са издадени от Шведските способени органи за лек автомобил марка " Нисан ", като от систематичния оператор за самото сформиране не може да се търси наказателна отговорност.

Районен съд – Бургас призна Станимир Рагевски за отговорен и за това, че през интервала от 29.09.2014 година до 29.01.2016 година, в  Бургас, при изискванията на продължавано закононарушение, в бранш " Пътна полиция " при ОД Министерство на вътрешните работи - Бургас, пред систематични оператори в група " регистрация и доклад на пътните транспортни средства и притежателите им " при бранш " Политическа партия " в ОД Министерство на вътрешните работи – Бургас, умишлено се употребил от неистинен частни документи - контракт за покупко - продажба на МПС и заявления, на лек автомобил марка " Нисан " и на лек автомобил марка " Инфинити ", за вписване на моторните транспортни средства в бранш " Пътна полиция ".

Районен съд – Бургас наложи общо най-тежко наказване по повдигнатите обвинявания на Станимир Рагевски в размер на 5 години и 6 месеца " Лишаване от независимост ", което да бъде изтърпяно при първичен " непоколебим " режим. Съдът усили наказването с 1 година и 6 месеца, до 7 години " Лишаване от независимост " за Рагевски както и " Глоба " в размер на 7 500 лева

Районен съд – Бургас призна за отговорен и Христо Ж., за това, че през интервала от месец февруари 2015 година до 09.05.2016 година в   Бургас, като причинител в съучастничество със Рагевски - действайки също като причинител, за да набави за себе си и за Станимир Рагевски имотна полза, придобил и укрил непозната движима движимост - лек автомобил марка " Инфинити ", на стойност 45 000 /четиридесет и пет хиляди/ лв., благосъстоятелност на ЗАД " Армеец " АД - София, за който знае и допуска, че е добит от другиго - от неустановено лице посредством закононарушение по член 346, алинея 1 от Наказателен кодекс, като укривателството е в огромни размери.

Съдът наложи на Христо Ж. наказване " Лишаване от независимост " в размер на 3 години и 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първичен " непоколебим " режим. Съдът наложи на подсъдимия и " Глоба " в размер на 6 000 лева Районен съд – Бургас приведе в осъществяване и наказване от 9 месеца " Лишаване от независимост " по присъда на Районен съд – Ихтиман по отношение на Христо Ж., което да бъде изтърпяно също при първичен " непоколебим " режим.

Държавното обвиняване пледира за общо най-тежко наказване на Станимир Рагевски по повдигнатите му три обвинявания в размер на 6 години " Лишаване от независимост ", при първичен " непоколебим " режим на изтърпяване на наказването. Прокурорът изиска от съда да наложи на Станимир Р. и " Глоба " в размер на 10 000 лева За подсъдимия Христо Ж., прокурорът пледира за наказване в размер на 4 години " Лишаване от независимост ", което да бъде изтърпяно при първичен " непоколебим " режим и да му бъде наложена " Глоба " в размер на 7 000 лева

Защитниците на двамата подсъдими пледираха за оправдателни присъди. Според тях, от доказателствения материал по делото, повдигнатите обвинявания на Станимир Р. и Христо Ж. не се потвърждават по неоспорим и безапелационен метод. Деянията не са потвърдени както от справедлива, по този начин и от субективна страна.

Районен съд – Бургас удостовери взетите по отношение на двамата подсъдими ограничения за неотклонение " Подписка ", като наложи на Христо Ж. " Забрана за овакантяване рамките на страната ".

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15- дневен период.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР