Районен съд – Берковица одобри споразумение между Районна прокуратура –

...
Районен съд – Берковица одобри споразумение между Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Берковчанин се размина с 5 месеца условно за купуване на гласове

Районен съд – Берковица утвърди съглашение сред Районна прокуратура – Монтана и отбраната на подсъдимия А. А. З. за наказване 5 месеца „ Лишаване от независимост “ условно за осъществено от него закононарушение срещу политическите права на жителите.
Според документите по делото през месец октомври 2023 година А. А. З. почнал да уговаря негови познати да гласоподават за посочени от него претенденти за присъединяване в изборите за органи на локалната власт и самоуправление – кметове и общински съветници в община Берковица, като им предложил за това парични средства. След получен сигнал  служители на Министерство на вътрешните работи почнали следствие на случая и  установили, че А. А. З. предложил и дал на пет лица  от Берковица по 50 лв. на всеки като им посочвал за гласоподаване претенденти от разнообразни политически партии.
По случая е било формирано бързо произвеждане, осъществено е претършуване и изземване, разпитани са очевидци и са  изготвени графологична и видеотехническа експертиза.
Пред съда подсъдимият А. А. З. – 64 годишен, гражданин на Берковица, квартал „ Раковица “, незает, неосъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване 5 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период. Съдът не наложи на подсъдимия и по-лекото наказване „ Глоба “, планувано в закона дружно с наказването „ Лишаване от независимост “. 
Определението на Районен съд - Берковица не предстои на тъжба и митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР