Районът около европейските институции в Брюксел е блокиран от сутринта

...
Районът около европейските институции в Брюксел е блокиран от сутринта
Коментари Харесай

Отново фермерска блокада в Брюксел

Районът към европейските институции в Брюксел е блокиран от сутринта от протестиращи фермери. Протестът им съответствува със съвещанието на министрите на земеделието, които преглеждат предложенията на Европейската комисия за облекчение на административната тежест върху тях, както и за дъмпинга от украински импорт.

Този път на митинг са главно белгийски фермери, както от Валония, по този начин и от Фландрия, има и наличие на земеделци от прилежаща Нидерландия.

По данни на един от синдикатите при предишния митинг е имало към 900 трактора в Брюксел, в този момент те са доста по-малко. Това, което протестиращите споделиха пред БНР, е, че упорстват за по-добри приходи и както се показват, да се отпусне хватката, обвързвана с екологичните условия.

Те отхвърлят митинга им да е директно обвързван с украинския импорт, един от тях декларира, че желае да се забрани на хората да купуват аграрни артикули под тяхната себестойност и също по този начин е срещу съглашението с Меркосур, тъй като основава нелоялна конкуренция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР