Район Западен инициира отчуждителни процедури, за да се осъществи продължението

...
Район Западен инициира отчуждителни процедури, за да се осъществи продължението
Коментари Харесай

Работи се по продължението на булевард Свобода в Пловдив

Район " Западен " инициира отчуждителни процедури, с цел да се реализира продължението на бул. " Свобода " в Пловдив, заяви кметът на региона Димитър Колев. Той посочи, че за трасето има издадено позволение за градеж.
Предвижда се булевардът да бъде обвързван с улица " Рая " , защото сега " Свобода " приключва при продължението на улица " Царевец " и нататък няма даже черен път. От общинската администрация възнамеряват удължаването на булеварда, като той ще минава зад постройката на УМБАЛ " Свети Георги ". Така с изключение на живущите на улица " Рая ", този бул. ще се трансформира в директен път за бъдещите поданици на новостроящите се кооперации на " Пещерско шосе ". Предвижда се удължаването на " Свобода " да облекчи и трафика , защото сега голяма част от пътния поток минава около входа за незабавния бранш в Хирургиите, както и около болница " Пълмед ".

Това е едвам първият стадий от продължението на бул. " Свобода ". При втория стадий се планува свързване на улица " Рая " с бул. " Шести септември ", посочи кметът на регион " Западен " Димитър Колев.
Освен бул. " Свобода ", в бъдеще се възнамерява и цялостна реорганизация на улица " Царевец ". Нейният ремонт обаче е обвързван с мегапроекта " Модър - Царевец ", който ще обезпечи директна връзка сред регионите " Южен " и " Западен ". Паралелно с " Царевец " ще се работи и за премахването на паважа по бул. " Хаджи Димитър ", като се чака тези поправки да облекчат доста трафика в тази част на Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР