Район “Централен, колкото и да е подреден и обновен, има

...
Район “Централен, колкото и да е подреден и обновен, има
Коментари Харесай

Деца се пързалят по ръжда в Централен

Район “Централен ", колкото и да е спретнат и освежен, има места, които към момента са занемарени и тънат в съсипия. Екипът на Plovdiv24.bg се натъкна на изоставени детски площадки, които ръждясват в междублоковите пространства.

Въпросните зони се намират в централна градска част - на улиците “Капитан Райчо Николов ", “Тодор Влайков ", “Славянска ", в квартал “Съдийски ". Прави усещане, че те наподобяват по един и същи метод - със остарели детски катерушки, приети от дълго време за рискови.

Съоръженията от дълго време трябваше да бъдат отстранени освен предвид на сигурността, само че и поради по-добрия тип на кварталите. Вместо това обаче в общинския бюджет все няма пари тъкмо за това. Всъщност парите за унищожаване на старите коли не доближават, камо ли за рисковите детски пързалки.

И до момента в който община Пловдив към този момент 10 години прави план за Дондуковата градина и приоритизира противоречиви планове като премахването на колелото на Водната палата, то междублоковите пространства чакат да им пристигна времето за рационализация и възобновяване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР