Район Лозенец“ Столична община, НЧ Вещина-2005“, Трикитри“ ЕООД и IN

...
Район Лозенец“ Столична община, НЧ Вещина-2005“, Трикитри“ ЕООД и IN
Коментари Харесай

In the palace отново ни среща с автори на късометражното кино

Район „ Лозенец “ Столична община, НЧ „ Вещина-2005 “, „ Трикитри “ ЕООД и IN THE PALACE показват „ Казано в резюме “ - подкаст, отдаден на късометражното кино и късофилмовата промишленост, който ще се организира тази събота, 11. декември от 13:00 до 19:00 часа и ще се излъчва онлайн по едно и също време в няколко фейсбук страници, измежду които тези на Район „ Лозенец “-СО, Дирекция „ Култура “ на Следствен отдел към окръжна прокуратура - Столица Култура, ArtSofia, NOVA поддържа българските филми и, несъмнено, тази на фестивала за късометражно кино IN THE PALACE.

Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE, „ Трикитри “ ЕООД и НЧ „ Вещина-2005 “, взаимно с Район „ Лозенец “ - Следствен отдел към окръжна прокуратура и с финансовата поддръжка на дирекция „ Култура “ Столична община, включен в календара на културните събития на Столична община за 2021 година и Национален фонд „ Култура “, на 11. декември провежда годишния си онлайн обзор с полемика върху проблемите, положението, достиженията и бъдещето на българската късометражна кино промишленост „ Казано в резюме “, което още веднъж ще се организира с поддръжката на NOVA.

“В съботния подкаст ще вземат участие български актьори с биография от фестивала, към които са завързани и предстоят нови истории ” - споделя шефът на фестивала Цанко Василев - „ Идеята за представянето на български късометражни филми не е нова, само че само Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE го прави с традиция и с взор в бъдещето “.

В рамките на съботния подкаст ще бъдат излъчени няколко български късометражни кино лентата с триумфи от интернационалната кино сцена, печелили поддръжка на питчинг конгреси и подкрепени от Национален фонд „ Култура “.

Зрителите ще имат опцията да задават въпроси на създатели и продуценти, както по отношение на стилистични особености и похвати, по този начин и във връзка с модели на финансиране на късофилмовите им форми. Дискусията ще модерира шефът на фестивала Цанко Василев.

Подкастът започва тъкмо в 13:00 часа със следната стратегия и посетители:

13:00 часа - диалог с сполучливия кино продуцент Ваня Райнова и следваща прожекция на късометражния филм на режисьора Владимир Петев „ Куче “;

14:00 часа - Весела Данчева - режисьор и продуцент на анимационно кино и прожекция на компилация от български анимационни късометражни филми на „ Компот колектив “;

15:00 часа - посетител е Вилма Карталска - режисьор, продуцент, кино преводач, която ще показа документалния си филм „ Моят цигански път “;

16:00 часа - полемика с режисьора Деян Барарев , който от скоро е и учител по филминг на деца, последван от прожекция на кино лентата му „ Байкал “;

17:00 часа - диалог с режисьора Петър Вълчев , притежател на оценката Най-добър български филм на последното издание на IN THE PALACE, който фестивалът предложи на Академията за разглеждане премия Оскар, и прожекция на документалния „ Монолог в антракта “;

18:00 часа - младият режисьор Крис Захариев , чийто най-нов филм бе показан в Кан по-рано тази година, и филмът „ Колелото “.

„ Казано в резюме “ ще се излъчва онлайн по едно и също време в няколко фейсбук страници, измежду които тези на Район „ Лозенец “-СО, Дирекция „ Култура “ на Следствен отдел към окръжна прокуратура - Столица Култура, ArtSofia, NOVA поддържа българските филми и, несъмнено, тази на фестивала за късометражно кино IN THE PALACE.

Събитието е подкрепено от Национален фонд „ Култура “ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 година, раздел " Събития на столичните региони ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР