Райо Валекано записа първата си победа от началото на сезона

...
Райо Валекано записа първата си победа от началото на сезона
Коментари Харесай

Десетима от Райо надвиха десетима от Еспаньол

Райо Валекано записа първата си победа от началото на сезона в Ла Лига. " Пчеличките " се постановиха с 2:0 в гостуването си на " RCDE Стейдиъм " в Барселона от 2-рия кръг. Интересното е, че и двата отбора играха повече от час с по 10 души на терена, откакто техни играчи бяха изгонени при започване на дуела.

Гостите първи останаха в понижен състав в 17-ата минута, когато Флориан Лежюн си изкара два жълти картона в границите на три минути и съдията му уточни пътя към съблекалнята.

В 31-вата минута и Сержи Гомес от състава на домакините видя аления картон за удар с ръка в лицето на съперников футболист. В обстановката се намеси и ВАР, който подсказа на съдията да прегледа обстановката.

В 40-ата минута Райо откри резултата. След заучено състояние от фаул Иси Паласон направи двойно подаване с Унай Лопес и стреля мощно по земя, като съумя да забоде топката в долния ляв ъгъл на вратата за 0:1.

В 59-ата минута резултатът бе подсилен в интерес на " пчеличките ". Алваро Гарсия нахлу на скорост отляво и подаде паралелно на голлинията, а Пате Сис засече топката в опразнената врата за 0:2.

До края Еспаньол има защо да съжалява, като на три пъти играчи на домакините нацелиха гредите зад Столе Димитриевски, само че топката по този начин и не влезе във вратата.

В последна сметка Райо Валекано се поздрави с успеха, като с 4 точки в актива си даже краткотрайно оглави класирането. Еспаньол остава с 1 точка на 14-ата позиция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР