Райли Опелка е един от основните критици на управлението в

...
Райли Опелка е един от основните критици на управлението в
Коментари Харесай

Опелка: Тенисът се е превърнал в цирк; Президентът на ATP трябва да напусне

Райли Опелка е един от главните критици на ръководството в международния тенис и е човек, който в никакъв случай не се опасява да каже, това което мисли. Това постоянно е навличало проблеми на американеца и той неведнъж е бил глобяван, само че по никакъв метод тези ограничения не са го спирали да употребява острия си език. Световният номер 17 голям брой пъти се е изказвал в поддръжка на различната организация на Новак Джокович (PTPA), която цели подпомагането на по-нискоранкираните състезатели.

В скорошно изявление Опелка още веднъж не се поколеба да нападна вербално водещите фигури в ATP и изрече мрачните си мисли към развиването на спорта, споделяйки следните мисли:

" Тенисът се е трансформирал в цирк отдавна насам. Всички водещи спортове се оправят чудесно, единствено че ние сме отрицателното изключение и непрекъснато вървим надолу. Трудът на голям брой състезатели бива мощно подценен и те не могат да се устоят с приходите си от шампионатите, въпреки че поставят неимоверно огромен труд. Смятам, че Андре Гауденци би трябвало да напусне президентския си пост в ATP. Не разбирам за какво непременно би трябвало да търсим човек с минало в тениса, когато по-скоро се нуждаем от човек с мениджърски качества и визионерски метод. Нямам нищо срещу сегашните ръководители на личностно равнище, защото множеството от тях са положителни момчета, единствено че са на път да унищожат спорта ни " - приключи 211-сантимтровият състезател.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР