Райков даде пример с въвеждането на еврото в Хърватия, където

...
Райков даде пример с въвеждането на еврото в Хърватия, където
Коментари Харесай

Каква ще е промяната в цените след въвеждането на еврото?

Райков даде образец с въвеждането на еврото в Хърватия, където резултатите върху стопанската система и туризма са били единствено положителни. Според Райков, опасенията от " чудовищна инфлация " са по-скоро пресилени.  „ Плашенето, че ще има някаква чудовищна инфлация и хърватската стопанска система ще замръзне, не се случиха ”, съобщи Райков. Според Ганев, търговците ще бъдат затруднени по-скоро от интервала, в който ще може да се заплаща и с двете валути.  Той чака България да покрие инфлационния аршин за присъединение към еврозоната в края на годината.

 

Вчера Министерството на финансите разгласява за публично разискване законопроекта, обвързван с единната валута. В него са написани главните промени, свързани с смяната. От документа излиза наяве какъв брой време ще плащаме и в двете валути и в какъв период ще би трябвало да обменим наличните си левове.

Икономистът Георги Ангелов обясни, че закръгляването на пенсиите при прекосяване от левове в евро ще бъде нагоре, в границите на един евроцент. Той добави, че превалутирането в банките ще става без спомагателни такси, по формалния валутен курс, а не по този на банката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР