Райфайзенбанк (Raiffeisen Bank International AG) е решила да напусне руския

...
Райфайзенбанк (Raiffeisen Bank International AG) е решила да напусне руския
Коментари Харесай

Raiffeisen Bank се оттегля от руския си филиал

" Райфайзенбанк " (Raiffeisen Bank International AG) е решила да напусне съветския си филиал или като се отдръпна от него, или като продаде своя дял в него, съобщи пред Der Standard основният изпълнителен шеф на кредитната институция Йохан Щробл.

" Решихме да прегледаме евентуални преводи, водещи до продажба или обособяване на " Райфайзенбанк Русия " и нейната деконсолидация от RBI Group в цялостно сходство с локалните и интернационалните закони и разпореждания и в консултация със съответните органи за следващи дейности ", уточни Щробл след съвещание на изпълнителния съвет.

Той добави, че `Райфайзен " ще сведе до най-малко активността си в Русия, до момента в който не бъде взето дефинитивно решение.

Според " Файненшъл таймс ", австрийската банка води договаряния с двама евентуални претенденти за продажбата на нейния съветски банков клон. Това е най-големият следен от Запада заемодател, останал опериращ на територията на Русия.

" Райфайзенбанк ", чието съветско поделение ръководи активи за малко под 27 милиарда евро, е подложена на възходящ напън от страна на регулаторите и западните държавни управления през последните месеци по отношение на положението на бизнеса й в страната, който напън се увеличи, откакто Москва стартира нашествието си в Украйна през февруари предходната година.

Говорейки на годишната среща на " Райфайзен " в четвъртък, основният изпълнителен шеф Йохан Щробл сподели, че банката " напредва с евентуални транзакции “ и че управлението на банката " признава спешността за дейности, които войната сътвори ".

Високопоставен изпълнителен шеф на Raiffeisen сподели пред Financial Times, че банката е стеснила полемиките до двама " жизнеспособни " претенденти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР