Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) избра осемте финалиста във второто издание

...
Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) избра осемте финалиста във второто издание
Коментари Харесай

Райфайзен Банк Интернешънъл обяви осем стартъпа за финалисти в Elevator Lab 2018


Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) избра осемте финалиста във второто издание на Elevator Lab – световната стратегия на банката за партньорство с финтех компании. Журито имаше предизвикателната задача да селектира най-хубавите планове от общо 407 кандидатствали стартъпа от целия свят.

Най-убедителни в полуфиналите по време на отбраната на плановете си онлайн бяха CityFALCON (Великобритания) и SESAMm (Франция) в областта на Анализа на данни, FINABRO (Австрия) и limitless (Холандия) в Инвестиционни технологии, PayKey (Израел) и Pisano (Великобритания) за Ново потребителско прекарване в офиса, cambrist (Ирландия) в региона на Отворено банкиране и CopSonic (Франция) с план в областта на Технологии, свързани с регулациите. Осемте финалиста ще работят по развиването на взаимни планове с банката в идващите четири месеца.

В полуфиналната фаза на конкуренцията взе участие и българската компания Evrotrust.Компанията завоюва районното предизвикателство Elevator Lab България 2018с план за биометрично оторизиране на трети страни пред банката. Райфайзенбанк (България) продължава взаимната работа с Log Sentinel, също отличени в Elevator Lab България, по създаване и тестване на решение за сигурност, основано на блокчейн технология.

„ Elevator Lab бързо си завоюва отлична известност на финтех сцената. Качеството на плановете във второто издание беше още по-високо от миналогодишното. Нямаме самообладание да стартираме работа по плановете дружно с техните създатели “, сподели основният изпълнителен шеф на РБИ Йохан Щробл.

Elevator Lab завоюва премия Най-добър акселератор/инкубатор в Австрия от влиятелните награди за стартъпи в Централна Европа (Central European Startup Award). Глобалната самодейност на РБИ е най-голямата партньорска стратегия за стартъпи в района на Централна и Източна Европа.

През юни 2018 година РБИ подписа контракт за съдействие със профилирания в регтех сферата стартъп kompany – победител от първото издание на Elevator Lab, за внедряването на решение от ново потомство в региона на “Опознай своя клиент” (Know your customer).

Elevator Ventures – сдружението на РБИ с капиталов капитал от 25 милиона евро, учредено през лятото на 2018 година, също ще способства за бъдещото стратегическо развиване във връзка с внедряването на нововъведения, посредством директни вложения във финтех стартъпи.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР