Райфайзен банк интернешънъл (Raiffeisen Bank International) взе на прицел онези,

...
Райфайзен банк интернешънъл (Raiffeisen Bank International) взе на прицел онези,
Коментари Харесай

Райфайзен банк интернешънъл нарече морално арогантни онези, които я критикуват, че все още работи в Русия

" Райфайзен банк интернешънъл " (Raiffeisen Bank International) взе на прицел тези, които я подлагат на критика, че продължава да работи в Русия, окачествявайки ги като " морално арогантни ", съобщи Ройтерс. При все това банката заяви, че възнамерява да редуцира бизнеса си в страната. Австрийският заемодател в този момент е най-важната западна банка, която към момента работи в Русия, давайки опция на хора и бизнеси да реализират интернационалните заплащания, само че е под засилващ се напън да напусне страната.

По време на годишното общо заседание на банката президентът ѝ Ервин Хамезедер упрекна критиците в " черно-бяло морално мислене " от " безрискова зона на комфорт " и добави, че множеството западни бизнеси по този начин и не са напуснали Русия макар инвазията в Украйна. Той въпреки всичко очакестви войната като несправедлива.

В рамките на същата среща основният изпълнителен шеф Йохан Щробъл съобщи, че банката обмисля продажба или стесняване на бизнеса си в Русия, само че ще резервира някои действия, с цел да запази банковия си лиценз.

През януари американските управляващи започнаха следствие против " Райфайзен " поради съветския ѝ бизнес. По-рано този месец осведомени източници оповестиха за Ройтерс, че ЕЦБ притиска банката да се откаже от високодоходния си бизнес в Русия.

Високопоставен чиновник на " Райфайзен " заяви, че банката води договаряния с двама евентуални купувачи, единият от които е от Русия, само че за договорка са нужни сред четири и седем месеца.

По време на общото заседание на банката Хамезедер посочи, че " Райфайзен " оказва помощ на дипломатическите задачи в Русия да реализират заплащания в чужбина и уточни, че и някои американски банки, да вземем за пример " Банк ъв Америка " (Bank of America), към момента поддържат активността си в страната.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР