Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД (РАМ) започва предлагането на нов

...
Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД (РАМ) започва предлагането на нов
Коментари Харесай

Райфайзен Асет Мениджмънт предлага нов договорен фонд в лева

Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД (РАМ) стартира предлагането на нов локален контрактуван фонд – Райфайзен (България) Активна Защита в лв.. Фондът съставлява захранваща скица, която влага непрекъснато най-малко 85% от активите си във фонд Райфайзен Евро Клик, ръководен от водача на австрийския фондов пазар Райфайзен Кепитъл Мениджмънт, Виена. Останалите до 15% се влагат в парични средства. Валутата на фонда е лв., а минималната сума на инвестицията е 30 лева Райфайзен Асет Мениджмънт предлага същия фонд в евро, като активите му под ръководство в България са близо 30 млн. евро.

„ Клиентите ни търсят други възможности за икономисване заради рекордно ниските лихви на депозитите, което насочва вниманието им към разнообразни принадлежности за ръководство на фамилния бюджет като фондовете и застраховките - единствено през последната година клиентите на сдружението ни са се нараснали с близо 80% “, разяснява Мадлен Минева, изпълнителен шеф на Райфайзен Асет Мениджмънт. „ За да отговорим на повишените потребности на клиентите ни им предлагаме още един фонд в лв., който да е опция за икономисване и вложения “, добави тя.

Двата фонда – Райфайзен Активна Защита в лв. и евро са неповторими за българския пазар, защото оферират модел, който цели да отбрани 90% от най-високата достигната историческа стойност на дял от Райфайзен Евро Клик. Фондът е предопределен за вложители с невисок рисков вкус и с по-дълъг капиталов небосвод, които в това време биха желали да получат допустима възвращаемост. Със своя световен метод и специфичен фокус върху риска и запазването на вложението, фондът предлага усъвършенствано решение на алтернативата, пред която са сложени вложителите в днешната световна среда на ниски лихви.
Райфайзен Евро Клик, чиято захранваща скица е новият фонд на Райфайзен Асет Мениджмънт, влага в активи в целия свят – както в такива с по-нисък риск като депозити, принадлежности на паричния пазар, облигации, фондове, по този начин и в активи с по-висок риск - облигации, облигационни фондове, акции или фондове, инвестиращи в акции.

Клиентите на Райфайзен Активна Защита в лв. не дължат такса за записване на дял от фонда, както и за назад изкупуване при период на влагане над една година. При инвестиция под една година таксата за назад изкупуване е 0.30%. Клиентите могат да се възползват и от безвъзмездна банкова сметка, с която да обслужват интервенциите си във фонда. В онлайн банкирането на Райфайзенбанк също по този начин могат както да наблюдават придвижването на инвестицията си, и да правят интервенции като покупка и продажба на дялове от фонда, във всеки миг, когато са им нужни средства.

Дялове от новия фонд могат да бъдат купени в офисите на Райфайзенбанк в цялата страна, както и непосредствено посредством Райфайзен Онлайн за клиентите на Райфайзен Асет Мениджмънт.

Публикуваният Проспект на Райфайзен (България) Фонд Активна Защита в лв., както и Ключовата информация за вложителите са разполагаем на www.ram.bg. При поискване вложителят има право да получи гратис на книжен притежател проспекта, годишния и шестмесечния доклад на Главната групова капиталова скица, Райфайзен Евро Клик.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР