Райънеър открива през март четвъртата си база у нас –

...
Райънеър открива през март четвъртата си база у нас –
Коментари Харесай

Райънеър открива база в Бургас и пуска нов полет София - Акаба

" Райънеър " открива през март четвъртата си база у нас – в Бургас и пуска нова линия София – Акаба (Йордания) с два полета седмично от октомври. Това заяви нискотарифният авиопревозвач, който стъпи на българския пазар през 2010 година първо в Пловдив. През 2016 година откри и базата си в София, а в края на предходната година и във Варна.

Билетите за новата дестинация от българската столица до известния курорт на Червено море в Йордания ще бъдат пуснати в продажба до края на февруари. Ежегодно Акаба приема хиляди туристи, привлечени от плажовете, топлите води, които са подобаващи за гмуркане и са осеяни с над 140 типа корали и към 40 типа морски животни, които се срещат единствено в този залив.

Авиобазата на ирландския транспортьор в Бургас ще бъде 87-та за " Райънеър ".

Авиокомпанията регистрира мощно трето тримесечие на финансовата 2017 година (октомври – декември), макар натиска на който беше подложена от страна на водачите, които упорстваха за увеличение на заплатите и повече почивки, което докара до анулация на хиляди полети.

Така за интервала октомври – декември 2017 година " Райънеър " има 12% растеж на облагата на годишна база до 106 млн. евро. Средната цена на един самолетен билет е паднала с 4 на 100 до 32 евро за билет в едната посока. Превозените пасажери са с 6 на 100 повече и са достигнали 30.4 милиона. Нарастване е регистрирано и на коефициента на натоварване на самолетите - 96% или растеж от 1 на 100. В същото време компанията е съумяла да понижи общо разноските си с един процентен пункт, макар по-скъпото гориво.

Изпълнителният шеф и мажоритарен притежател на " Райънеър " Майкъл О'Лиъри разяснява, че най-голямото предизвикателство са били договарянията с водачите и признаването на правото им да членуват в синдикати. Пред завършване е първото съглашение със синдикатите на водачите във Англия, от където е една четвърт от екипажите на " Райънеър ". Подписването на съглашението няма да се отрази на равнището на обслужване на клиентите и да усили разноските на самолетната компания, поради опциите за напредък на пазарите във Франция и Скандинавия, сподели Майкъл О'Лиъри. От доклада на компанията излиза, че по-високите заплати на личния състав през втората половина на предходната година са коствали 45 млн. евро. Отделно компанията е платила 261 млн. евро с цел да извърши регулации на Европейски Съюз.

" Брекзит ", покачващите се цени на горивата и увеличението на разноските за хонорари на личния състав са провокациите, пред които са изправени всички самолетни компании сега. Това ще останат главните проблеми и през 2018 година, които ще се отразят на цените на превозвачите. Тези провокации слагат под напън цените на самолетните билети, се споделя известието на " Райънеър ".

Авиокомпанията предвижда растеж на пасажерите си с 6 на на 100 до 138 милиона през новата финансова година (април 2018 година - март 2019 г.). Предвижда се още в допълнение нарастване на разноските за гориво с над 300 млн. евро, поради повишаването на петрола. Допълнително би трябвало да се прибавят и към 100 млн. евро към средствата за личен състав, поради увеличението на заплатите на водачите с една пета годишно.

Разходите за личен състав възлизат на 10% от общите разноски на " Райънеър " за предходната година. От компанията настояват, че няма да разрешат продуктивността им да намалее.

Увеличението на заплатите и повишаването на горивото ще бъдат обезщетени отчасти с по-икономични и огромни самолети. До април 2019 година би трябвало да бъдат доставени нови 210 самолета " Боинг 737-MAX-200 ".

" Райънеър " регистрира и подписан 10-годишен контракт за поддръжка на машините, които ще доведат до обилни годишни спестявания. Закупуването на нови симулатори за образование на водачи пък ще удвои броят им през идващите 3 години. Така авикомпанията се надява да реши казуса с дефицита на работна ръка и настояванията за по-високи заплати на личния състав.

Липсата на изясненост във връзка с " Брекзит " държи под напън цените и ценообразуването по маршрутите от и до Англия. Остава рискът от съществено спиране на полетите сред Обединеното кралство и Европейски Съюз от април 2019 година, в случай че не е налице двустранна или преходна договореност сред Англия и Европейски Съюз преди септември 2018 година, предизвестяват от " Райънеър ".

Авиокомпанията счита, че английското държавно управление продължава да подценява вероятността от сривове на въздушния превоз. За това " Райънеър " са подали молба за приемане на документ за въздушен оператор в Обединеното кралство ( " САО " ), като част от проектите за изключителни обстановки след напускането на Англия на Европейски Съюз през март 2019 година Превозвачът се надява да получи документа до септември 2018 година

За да се застраховат от възможни неуредици, от " Райънеър " към този момент оповестиха, че ще продават билетите си за 2019 година с уговорка " Брекзит ". Това значи, че резервациите на клиентите им няма да са годни, в случай че казусът с въздушната регулация сред Англия и Европейският съюз не бъде решен до излизането на страната.

" Райънеър " компенсира неяснотите от " Брекзит " и повишаването на горивата и разноските за труд с разширението на портфолиото от услуги, които предлага. Приходите от спомагателни услуги на самолетната компания са се нараснали с 12% за година. Услугата My Ryanair е на път да доближи до 40 млн. консуматори през март 2018 година Все повече клиенти избират цени " Плюс ", непокътнати места за сядане и предпочитано качване. Неотдавна самолетната компания пусна и туристически места за настаняване. През ноември беше откри и нов офис в Мадрид, в който ще бъдат наети до 250 висококвалифицирани ИТ експерти през идващите 18 месеца.

От самолетната компания показват, че приключването на финансовата година (в края на март 2018 г.) с оборот от 1.4 милиарда - 1.45 милиарда евро в огромна степен зависи от непредвидени събития в региона на сигурността, връзките със синдикатите и затваряне на резервациите за Великден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР