Раян Пенистън се превърна в едно от откритията на турнира

...
Раян Пенистън се превърна в едно от откритията на турнира
Коментари Харесай

Приказката продължава: Световният №180 отново впечатли и е 1/4-финалист в Куинс!

Раян Пенистън се трансформира в едно от откритията на шампионата в Куинс, за който бе заплатен с,,уайлдкард " от уредниците, откакто жребият му отреди на старта да срещне топ поставения и пета ракета на света Каспър Рууд, но представителят на домакините не трепна нито за момент и записа дебютен триумф на АТР равнище, освен това какъв. Победата отреди на британеца през днешния ден в дуел от етапа на осминафиналите да се изправи против Франсиско Серундоло, на който тревните кортове несъмнено не са измежду обичаните.

Сблъсъкът криеше голям брой въпросителни в часовете преди своето начало, като даже международният номер 180 биваше фаворитизиран, който в първичната фаза от дуела показва за какво това беше по този начин. Впоследствие Пенистън позволи сериозен спад и нямаше отговор против мощните сервиси на противника, но публиката се трансформира в негов най-хубав другар и своебразно носен на криле британецът се поздрави с успеха след 6:0 4:6 6:4. Успехът носи със себе си и място на четвъртфиналите за участващия чрез специфична покана от уредниците тенисист, където му следва да срещне спечелилия всред някогашния първенец от шампионата Сам Куери и сърбина Филип Краинович.

Домакинският представител имаше летящ старт на дуела, откакто латиносът очевидно изпитваше съществено усложнение върху зелената настилка, заради което 180-ят в света оползотвори шанса си да поведе с ранен пробив задатък. Серундоло не съумяваше да направи крачка в позитивната посока и биваше доминиран изцяло от британеца, който си завоюва втори брейк и преднината му набъбна доста до 5:0. Пенистън, който има достойнството да е последният останал британец в шампионата, се радваше на сериозна поддръжка от трибуните, като това даде своето отражение и върху резултата, с цел да може единствено 21 минути след началото левичарят да,,върже геврек " на съперника си в откриващия сет.

Аржентинецът на старта на втората част образно сподели, че за него мачът към момента не е завършил и ще се бори до последно, което малко изненада по-нискоранкирания му сътрудник и станахме очевидци на пробив в интерес на международния номер 46, който съумя да го затвърди, отразявайки две точки носещи рибрейк, с цел да поведе в резултата. В миговете до края сета двамата състезатели разполагаха с еднократни шансове за пробив, които пропиляха взаимно, но от създалата се обстановка като печеливш излезе Серундоло, който оползотвори втория си сетбол и възвърне абсолютния паритет на корта, предизвиквайки да се изиграе цялостния формат на срещата.

Решителният сет даде здрава борба на корта във всяко едно отношение, но безбройните грешки от ракетата на британеца се трупаха безспирно и латиносът осъществя основен пробив в откриващия гейм. Световният номер 180 посрещна брейкболи във всяко от идващите си две подавания, които с помощта на положителния си сервис отрази, с цел да може своебразно носен на криле от публиката посредством извънреден ретур уинър да стигне до опция за възобновяване на паритета, която оползотвори и равенството възцари на корта при сет на сет и по 4. Още при последвалия си гейм на сервис Пенистън бе изправен до стената и посрещна брейкболи, само че за следващ път показва умела отбрана и сериозен темперамент, с цел да ги отрази, преди единствено минути по-късно да стигне до мачбол при начален удар на Серундоло, който реализира с помощта на необикновен уинър от ретур по правата, с цел да,,взриви " трибуните, класирайки се към идната фаза на конкуренцията.

SCENES!

It`s a first-ever ATP quarter-final for, who defeats Cerundolo 6-0 4-6 6-4 in front of a wild home crowd
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР