ръвта започва да се сгъстява, а мазнина започва да се

...
ръвта започва да се сгъстява, а мазнина започва да се
Коментари Харесай

Тези храни помагат за прочистването на кръвта

ръвта стартира да се сгъстява, а лой стартира да се натрува по стените на кръвоносните съдове още през 20-те ни години.
Прочетете още
В днешно време потреблението на храни с наситени мазнини се усилва, което може да докара до болест на кръвоносната система още преди достигането на междинна възраст.

Когато общият холестерол и триглицеридите набъбнат в кръвта, се случва хиперлипидемия, а когато „ положителният “ холестерол (HDL) е невисок, се случва дислипидемия.

Ако кръвта и кръвоносните съдове не са „ пречистени “ в точния момент, могат да се случат огромен брой възпаления. Нужни са старания посредством вярно хранене и извършения за пречистване на кръвоносните съдове.

Абнормалната липидемия е положение, при което метаболизмът на липидите е нехарактерен. В резултат на това концентрацията на мазнини в кръвта нараства неизмеримо доста, което води до втвърдяване на кръвта. Това е най-честата причина за сърдечно-съдови болести.

Прекомерната консумация на мазнини и въглехидрати през храната, пиенето на алкохол, пушенето, стресът и неналичието на физическа интензивност са част от причинителите на дислипидемия.

Ако имате диабет, той доста постоянно е съпроводен от дислипидемия. Тогава неутралните мазнини са с високо наличие, а положителният холестерол е с ниско, по тази причина атеросклерозата е постоянно срещана.

Още при започване на 20-те години лой стартира да се натрупва по стените на артериалните кръвоносни съдове. Дислипидемията е един от рисковите фактори за атеросклерозата.

В 20-те и 30-те години холестеролът, който се акумулира в кръвоносните съдове, се деформира посредством оксидацията и предизвиква възпалителни реакции.

След навършването на 40 години артериите се стесняват, което води до болки в гърдите или перфиерна артериална болест. Ако кръвни съсиреци блокират напълно някоя артерия, това може да докара до инфаркт на миокардата или кръвоизлив в мозъка, надлежно и до гибел.

Сериозни последици като парализа и нарушавания в говора също могат да последват.

За предварителна защита и надзор на дислипидемията се предлага да намалите приема на наситени мастни киселини, които ги има в месото, пилешката кожа и маслото.

Препоръчва се да консумирате повече ненаситени мастни киселини, които ги има в храни като маслото от перила, сусамовото масло, зехтина и риби като скумрията и сайрата. Избягвайте яденето на инстантни храни, тъй като в тях има доста трансмазнини.

Онази остра миризма в чесъна и лука идва от съставката алицин. Тя понижава заплахата от натрупването на холестерол и задръстване на кръвоносните съдове.

Кверцетинът в лука предотвратява уврежданията на кръвоносните съдове и понижава наличието на неприятния холестерол (LDL).

Джинджеролът – лютата съставна част на джинджифила, оказва помощ за намаляването на холестерола и за намаляването на неутралната лой, която се натрупва в кръвоносните съдове.

Ергостеролът в гъбите шийтаке понижава равнищата на холестерол в кръвта. Лецитинът в бъбрековидния фасул прочиства кръвта и пречи на натруването на лой по кръвоносните съдове. Фибрите в ябълките прочистват кръвта и оказва помощ за предварителната защита от инсулт.
  
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР