Равновесие на душата може да постигнете само при равновесие на

...
Равновесие на душата може да постигнете само при равновесие на
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – събота – 23 април 2022

Равновесие на душата може да постигнете единствено при равновесие на силата, което е допустимо единствено при вярно хранене.

Намаляващата Луна освобождава всички шлаки, отмива, отпуска, приканва към интензивност и сила. През това време можете да ядете повече, без да напълнявате.

При Луна във Водолей – животинските и растителни мазнини се усвояват добре.

22 лунен ден е обвързван с струпване на сила в организма, по тази причина през днешния ден не би трябвало да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са неразрешени. Това може да даде тъкмо противоположният резултат.

Добре е да се хапва приемливо, употребявайки разнообразна растителна храна. Може също по този начин да се употребяват яйца, риба, тестени произведения, млечни артикули.

Добре е да се употребяват задушени зеленчуци и печени плодове, да се пият плодови сокове.

Днес умерено можете да си хапнете къс, торта, сладки кифлички, сладкиши и други сходни вкусотии. Единственото предизвестие е да употребявате артикули с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

ОРИЗ С ЯБЪЛКИ НА ФУРНА

Продукти: 250 г ориз, 350 г ябълки, 100 г краве масло, 200 мл прясно мляко, 2 яйца, 80 г захар, щипка сол и канела на усет.

Приготвяне: Маслото се разтопява и в него се изсипва измития ориз, разбърква се, до момента в който добие стъклен тип, залива се с малко гореща вода, посолява се и се вари до полунабъбване.

В тавичка, намазана с масло, се разстила ½ от ориза. Върху него се слага плънка от настърганите ябълки, захарта и канелата и се покрива с втората половина от ориза.

Залива се със примес от разрушените яйца и прясното мляко и се пече във фурна до порозовяване.

Любопитно: Родината на ориза е територията на актуалния Виетнам и Тайланд. Именно там се появява първият център за развъждане на тази просвета преди 9 хиляди години и оттова оризът се популяризира по целия свят: първо в Индия, Китай, Малайзия и Индонезия, по-късно в Япония, Средиземноморието, Америка и най-после в Русия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР