Равносметката за 30 години преход е обезкужаваща. Има елементи на

...
Равносметката за 30 години преход е обезкужаваща. Има елементи на
Коментари Харесай

Христо Христев, преподавател по европейско право: Корупцията е в мащаби, които отклоняват България от демократичното развитие

Равносметката за 30 години преход е обезкужаваща. Има детайли на уронване на правовата страна и демократичната система. Допуска се корупция в мащаби, която изпразват от наличие демократичната страна. Ние виждаме, че има хора, които се употребяват користно от това, има съзнателен интерес да бранят и утвърждават това състояние.
Това съобщи пред Дарик радио преподавателят по европейско право в СУ " Климент Охридски " Христо Христев.

Искат да отклонят страната от своето развиване. Разгарянето на нервности като ратификацията на Истанбулската спогодба и Стратегията за детето са детайли от целенасочена акция, оркестрирана за разграждане на демократичната система на България. Има общ почерк в развиването на тези проблеми. Има кръгове, които са заинтригувани от това, добави той.

Христев разяснява и процедурата по избора на Иван Гешев за основен прокурор: Смущаващо за мен е дръзновението с което кандидатурата на Иван Гешев се пази. Има раздразнителност в тази процедура. Явно сме стигнали сме до ситуацията във фигурата на основния прокурор да се преплитат нови сюжетни линии оттатък това, което е редено в Конституцията и законодателството като пълномощия на прокуратурата, уточни Христев.

Преподавателят в СУ отбрани съдиите в проблема - Полфрийман ". Свободните и самостоятелни магистрати в България са задоволително макар отрицателната наклонност. Исками се да имам вяра, че в обществото има хора, които държат на свободното общество и върховенството на правото и въпреки да не са кресливи като ангелите на омразата и да нямат позиция в следените псевдомедии ще реагират, с цел да покажат, че не ще се допусне да бъде спряно 30 годишното развиване в посока на свободна Европа и свободния свят.

В България има раздробяване на доверието в правоохранителните институции, прокуратурата и съда. Това е обяснимо от позиция на хора, които нямат здрава образувана демократична просвета Хора, които не са отдадени в наказателното право. Но е неясно, когато се вкючват политици и публични медии в този хор и изключително присъединяване на основния прокурор и прокурори. Основното предварително освобождение фуннкционира по този метод. Той не е първият човек. Бяха дадени образци с наркотрафиканти и други сходни, само че никой в никакъв случай не е повдигал този въпрос. Как се стигна до този недостиг на правдивост по случая " Полфрийман "?
Естествените човешки усеща бяха инструментализирани от хора, които желаят да осъществят надзор над правосъдната система и осъществят напън върху сидии, които затвърждават независимостта на правосъдната власт. Хора, които желаят да управляват правораздаването оттатък Конституцията и оттатък контрола в правовата страна. И това е рисково за развиването на правовата страна, безапелационен е Христев.

БХК е една от най-разпознаваемите организации с принос за използване на правата и главните свободи. Не виждам детайли на засягане на реда, опасност за националната сигурност и така нататък Виждам различен проблем - по-отчетливото държание на представители свързани с неофашистката десница. По тази линия има тъпчене на основите на българската народна власт. Къде са способените български органи? И за какво не гледат какво прави неофашистката десница, разнообразни официални и неофициални групи с нея. И дали те не слагат под въпрос открития от Конституцията държавен домекратичен модел?!, сподели още преподавателят по европейско право.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР